ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ

Πρόσφατα ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των αιτήσεων για μετεγγραφή. Επιβεβαιώνεται ο αγώνας που οι μετεγγραφέντες φοιτητές δίνουν από την αρχή της χρονιάς είναι αναγκαίο τώρα να δυναμώσει.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έκανε δεκτές τις μετεγγραφές με το σταγονόμετρο αφήνοντας χιλιάδες φοιτητές εκτός σπουδών όταν αυτοί δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν σε άλλη πόλη από αυτή όπου διαμένουν, όταν 9/100 φοιτητές παίρνουν δωμάτιο σε εστία και αυτό σε άθλιες συνθήκες. Παράλληλα έχει εξαγγείλει την περαιτέρω μείωση των μετεγγραφών για τις επόμενες χρονιές απειλώντας να αφήσει ακόμη περισσότερους φοιτητές εκτός σπουδών.

Από τα στοιχεία που δίνει η ίδια η κυβέρνηση, από τις 10.753 αιτήσεις που υποβλήθηκαν με μοριοδοτούμενους κοινωνικά λόγους(κοινωνικά, οικονομικά κριτήρια), οι φοιτητές που τελικά κατάφεραν να πάρουν τη μετεγγραφή τους ανέρχονται σε 5.434.

Συγχαίρουμε τους συμφοιτητές μας που κατάφεραν να πάρουν τη μετεγγραφή τους! Ο αγώνας τους δεν πρέπει να σταματήσει εκεί, πρέπει να συνεχιστεί! Να δώσουν τη μάχη μαζί με το σύλλογό τους, μαζί με τους συμφοιτητές του ώστε να δικαιούται δωρεάν σίτιση, βιβλία, αναλώσιμα. Να παρθούν τα αναγκαία μέτρα έτσι ώστε να μη χάσουν το εξάμηνο τους, να καλύψουν τα κενά στην παρακολούθηση, στα εργαστήρια.

Δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του!

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας που δεν πήραν τη μετεγγραφή τους. Δεν τα παρατάμε! Κλιμακώνουμε την πάλη μέσα στους συλλόγους μας για να πάρουν άμεσα μετεγγραφή όλοι όσοι το δικαιούνται, κανένας να μην εγκαταλείψει τις σπουδές του!

Έχουμε πείρα ότι ο αγώνας μας μπορεί να είναι αποτελεσματικός, ότι με την πάλη μας μπορούμε να τα καταφέρουμε! Κάθε χρόνο μόνο μετά από το δυναμικό αγώνα των φοιτητών και των φοιτητικών συλλόγων πετυχαίνουμε να γίνονται δεκτές πολύ περισσότερες μετεγγραφές. Έτσι αναγκάσαμε την προηγούμενη κυβέρνηση να υποχωρήσει και να νομοθετήσει το δικαίωμα μετεγγραφής για οικογένειες που σπουδάζουν δυο ή μέχρι 3.000 ευρώ να μοριοδοτούνται με 6 μόρια (αντί για 5 που ίσχυε πέρσι).

  • Προχωράμε ακόμη πιο δυναμικά! Κινητοποιούμαστε στις διοικήσεις Τμημάτων και Ιδρυμάτων! Απαιτούμε άμεσα μέτρα στήριξης των φοιτητών που πήραν μετεγγραφή, δέσμευση ότι θα γίνουν όλοι οι συμφοιτητές μας δεκτοί!
  • Συντονίζουμε τη δράση μας! Συγκροτούμε επιτροπές σε κάθε Τμήμα, Ίδρυμα και πόλη για να οργανώσουμε τη δράση μας τη νέα δυναμική απάντησή μας!

Comments are closed.