Δελτίο Τύπου 10ης Πανελλαδικής Συνάντησης του ΜΑΣ (ΦΩΤΟ)

Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 69 Φοιτητικών Συλλόγων, 9 Συνελεύσεων Ετών και Τμημάτων και 12 Επιτροπών Αγώνα και είχε κεντρικό σύνθημα:

Συνεχίζουμε πιο πολλοί, πιο δυναμικοί, πιο μαχητικοί για τα σύγχρονα δικαιώματά μας, ενάντια σε κυβερνήσεις – ΕΕ – μεγαλοεπιχειρηματίες

Στη συζήτηση μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από εκλεγμένους συνδικαλιστές, πρωτοπόρους φοιτητές από σχολές όλης της χώρας. Απασχόλησαν οι αγώνες του τελευταίου διαστήματος ενάντια στα νομοσχέδια της κυβέρνησης, για τα οξυμένα προβλήματα των φοιτητών, την κατάσταση στη φοιτητική μέριμνα, στα πρώην ΤΕΙ», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΜΑΣ. «Με τα μάτια στραμμένα στις μάχες που βρίσκονται μπροστά οι αντιπρόσωποι ανέδειξαν την ανάγκη να σταθεροποιηθούν τα θετικά βήματα που μετρούν Σύλλογοι σε όλη τη χώρα, να μαζικοποιηθούν ακόμα περισσότερο οι διαδικασίες και οι γενικές συνελεύσεις των Συλλόγων, να σταθεροποιηθεί ο κοινός συντονισμός, η πολύμορφη δράση και λειτουργία των Συλλόγων, να συγκροτηθούν οι αναγκαίες δομές – επιτροπές για να οργανώσουν τη μάχη σε κάθε Σύλλογο.

Οι ΦΣ, το σύνολο των συμμετεχόντων, ανέδειξε ως βασικό στόχο να δυναμώσει το μέτωπο ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική ΕΕ – μεγαλοεπιχειρηματιών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ στο δρόμο των προηγούμενων, να βάλουμε φρένο στο νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ στα δικαιώματά μας, να γίνουν οι αγώνες των φοιτητών πιο μαζικοί αποτελεσματικοί και ανθεκτικοί για να κατακτηθούν όσα σήμερα είναι αναγκαία: Σύγχρονες σπουδές, πραγματικά αναβαθμισμένες, με ολοκληρωμένες υποδομές χωρίς να βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, με πτυχίο υψηλού επιπέδου που να αποτελεί τη μοναδική προϋπόθεση για δουλειά.

Στον άμεσο προγραμματισμό με ευθύνη της νέας Πανελλαδικής Γραμματείας που εκλέχτηκε βρίσκονται:

  • Ο εορτασμός του ξεσηκωμού του Πολυτεχνείου κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ξεπλύνει το ΝΑΤΟ, να ακυρώσει τον αντιιμπεριαλιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου. Οι ΦΣ να οργανώσουν τη συζήτηση, ενημέρωση σε κάθε αμφιθέατρο, να διοργανώσουν με μαζικότητα τα μεγάλα αντιιμπεριαλιστικά συλλαλητήρια σε κάθε πόλη μαζί με το εργατικό – λαϊκό κίνημα, τα σωματεία, το ΠΑΜΕ.
  • Αγωνιστική ετοιμότητα μπροστά στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού διεκδικώντας αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση στο ύψος των αναγκών, άμεση μαχητική απάντηση εάν τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει νέο νόμο- πλαίσιο.

  • Οργάνωση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες με πολύμορφες πρωτοβουλίες ανά Σχολή και πόλη σε συνεργασία με φορείς και Σωματεία Εργαζομένων.

  • Μέχρι τέλους να δοθεί η μάχη για να γίνουν δεκτές όλες οι μετεγγραφές. Σε κοινό συντονισμό οι μετεγγραφέντες φοιτητές καλούν σε νέο γύρο κινητοποιήσεων σε διοικήσεις Τμημάτων, Ιδρυμάτων και στο υπουργείο έτσι ώστε να μη μείνει κανένας εκτός.

  • Εξασφαλίζουμε σε κάθε Σύλλογο την ενημέρωση, την οργάνωση και τη δράση ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό που ετοιμάζει η κυβέρνηση. Έμπρακτη συμπόρευση με τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή των φοιτητών στα συλλαλητήρια ενάντια στο νέο χτύπημα στην Ασφάλιση.

  • Η πλούσια συζήτηση, πείρα για τον αγώνα που μέχρι τώρα δώσαμε και το πώς χρειάζεται να συνεχίσουμε να μεταφερθούν σε κάθε πόλη, Τμήμα και αμφιθέατρο.

Comments are closed.