Ο αγώνας των φοιτητών για τα δικαιώματά τους δυναμώνει κόντρα στη καταστολή και την προσπάθεια δυσφήμισης της κυβέρνησης ΝΔ.

Η μαχητική, μαζική παρουσία χιλιάδων φοιτητών στις γενικές συνελεύσεις των συλλόγων τους για μια ακόμα εβδομάδα, ο προγραμματισμός νέου κύκλου συνελεύσεων και κινητοποιήσεων αποτελεί μια ακόμα απάντηση στη κυβέρνηση της ΝΔ που με διάφορους τρόπους προσπαθεί να «τελειώνει» με τους αγώνες μας και τις διεκδικήσεις μας. 

Αφού δεν έπιασε η καταπάτηση του ασύλου και η ένταση της καταστολής για να σταματήσει την εναντίωση των φοιτητών με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει, η κυβέρνηση βρήκε νέο τροπάρι για να δυσφημίσει τους αγώνες μας.  Από κοινού με ΜΜΕ αξιοποιούν για μια ακόμα φορά ομάδες και ενέργειες που καμία σχέση δεν έχουν με τους φοιτητικούς συλλόγους ΑΣΟΕΕ και ΠΑΝΤΕΙΟΥ- και που οι ίδιοι οι φοιτητές έχουν καταγγείλει και απομονώσει μέσα στις γενικές τους συνελεύσεις- για να συκοφαντήσουν τις μαζικές διαδικασίες των φοιτητών. Οι συνελεύσεις των φοιτητών πραγματοποιήθηκαν κόντρα σε κάθε προσπάθεια διάλυσής τους! 

 

Θέλουν  να κρύψουν την πραγματική εικόνα των πανεπιστημίων που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι χιλιάδες φοιτητές αγωνιούν για τις σπουδές, τη μόρφωση, τα πτυχία και το εργασιακό τους μέλλον. Ανησυχίες που έχουν τη σφραγίδα της πολιτική όλων των κυβερνήσεων που υλοποίησαν τις κατευθύνσεις της ΕΕ και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Οι φοιτητές έχουν επιλέξει το δρόμο του αγώνα για να διεκδικήσουν αυτά που δικαιούνται και που κανένας δεν θα τους τα χαρίσει!  Αυτός ο αγώνας μπορεί να δυναμώσει ακόμα περισσότερο, είναι στο χέρι των φοιτητών να το κάνουν πράξη! 

   

Comments are closed.