ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ! Να μην περάσει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης! Όλοι στον αγώνα για σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα!

Την Τρίτη 21/01 η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή το νομοσχέδιο- έκτρωμα που οι φοιτητές μέσα από τους Φοιτητικούς Συλλόγους και την αγωνιστική τους δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα έχουν απορρίψει. Το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν λύνει κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι φοιτητές στις σχολές μας, αλλά βάζει και νέα εμπόδια στα μορφωτικά και εργασιακά μας δικαιώματα. Συνδέει ακόμη πιο σφιχτά την αξιολόγηση με τα κριτήρια της αγοράς με τη χρηματοδότηση των Ιδρυμάτων, προχωρά την «αυτονόμηση» τους για την αναζήτηση χορηγών- επενδυτών ώστε να καλύψουν και τις στοιχειώδεις λειτουργίες τους, αποσυνδέει ακόμη περισσότερο το πτυχίο από το επάγγελμα.

Απορρίπτουμε το Πανεπιστήμιο που μας ετοιμάζουν ΕΕ-κυβερνήσεις και κεφάλαιο!

Βάζουμε στο στόχαστρο όσους τσακίζουν τα δικαιώματά μας. ΝΔ σήμερα και ΣΥΡΙΖΑ χτες χτίζουν στη ίδια κατεύθυνση: αυτή της υλοποίησης των κατευθύνσεων της ΕΕ, υπερασπίζονται και προωθούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που εξασφαλίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, τσακίζοντας τις δικές μας ανάγκες, τα δικά μας όνειρα. Έχουμε πείρα πλέον από το ότι ο αγώνας μας δυναμώνει, πετυχαίνει όταν στοχεύει τον πραγματικό αντίπαλο!

Τώρα να εκφραστεί η μαζική καταδίκη των σχεδιασμών της κυβέρνησης στο δρόμο! Να δοθεί νέα απάντηση στην ένταση της καταστολής, την τρομοκρατία που αποτελούν την άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τώρα να δυναμώσει η πάλη για το Πανεπιστήμιο των σύγχρονων αναγκών μας με μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα!

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/01 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 12:00!

Comments are closed.