ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΦΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ!

Το περασμένο Σάββατο ο Φοιτητικός μας Σύλλογος πήρε την πρωτοβουλία να συμβάλει με οργανωμένο τρόπο στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στα δημόσια νοσοκομεία για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού. Είναι πολύ ενθαρρυντικό το γεγονός ότι βρίσκει καθημερινά τη θετική ανταπόκριση των συμφοιτητών μας, με δεκάδες αιτήσεις συμμετοχής που έχουν ήδη σταλεί στο email του συλλόγου.

Βροντοφωνάζουμε ότι τώρα είναι ανάγκη να γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, οι διεκδικήσεις της ΟΕΝΓΕ για την επίταξη της ιδιωτικής Υγείας, την άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, για την εξασφάλιση επάρκειας σε μέσα ατομικής προστασίας των υγειονομικών.

Δίνουμε απάντηση στην κυβέρνηση ότι η αναγκαία ατομική υπευθυνότητα για την τήρηση των μέτρων προστασίας και η επίσης αναγκαία συμμόρφωση με τις συστάσεις και τις οδηγίες των ειδικών δεν μπορούν να υποκαταστήσουν την κρατική ευθύνη, την ευθύνη της κυβέρνησης, για την αντιμετώπιση της εξελισσόμενης επιδημίας του κορονοϊού.

Σήμερα, Πέμπτη 26/3, μετά από παρέμβαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην Πρυτανεία καταφέραμε να επισπευσθεί η διαδικασία κατανομής των φοιτητών που έχουν δηλώσει συμμετοχή και αφορά δύο νοσοκομεία με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν έως τώρα.

Στις κλινικές θα προηγηθεί εκπαίδευση για να μπορέσουμε να συμβάλλουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

1. Το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ, στην Γ’ Παθολογική Κλινική, για συμβολή στην πράσινη ζώνη, όσον αφορά δηλαδή την ηλεκτρονική παραγγελία εργαστηριακών, την διατήρηση ηλεκτρονικών φακέλων, την ενημέρωση συγγενών κλπ.

2. Το Αιγινήτειο νοσοκομείο, στην ψυχιατρική κλινική για τη συμβολή στο τηλεφωνικό κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης που έχει δημιουργηθεί.

Θα ακολουθήσει ενημέρωση όσων έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον ώστε να επιλέξουν που θέλουν να διαταχθούν με στόχο η τελική κατανομή των φοιτητών να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό.

Θα γίνει παρέμβαση στον πρόεδρο της σχολής ώστε να δοθεί το απαραίτητο έγγραφο μετακίνησης στους φοιτητές.

Για διευκρινήσεις μπορείτε να απευθυνθείτε στο mail του Συλλόγου.

Συνεχίζουμε τη συλλογή συμμετοχών!

Καλούμε όποιον φοιτητή επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή να επικοινωνήσει μέσω του email του συλλόγου: sfia.glamprakis@gmail.com

*Στο mail να αναγράφεται ονοματεπώνυμο, αριθμός μητρώου, email και τηλέφωνο επικοινωνίας. Επίσης, σε ποιά παθολογική κλινική έχει ασκηθεί και ειδικά για το 5ο έτος την πνευμονολογική και κλινική ΜΕΘ που έχει παρακολουθήσει.

Comments are closed.