Η κυβέρνηση να πάρει τώρα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλιστούν ΟΛΟΙ οι φοιτητές που είναι αναγκαίο να μείνουν στις εστίες! Κανένας εστιακός μόνος του!

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Μετά τις Αποφάσεις Συλλόγων Οικοτρόφων σε όλη τη χώρα που πραγματοποίησαν Συνελεύσεις, Παρεμβάσεις στις Διοικήσεις αντιδρώντας στην απόφαση της κυβέρνησης να τους πετάξει στο δρόμο, ήρθε σήμερα νέα οδηγία. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αφήνει ξεκρέμαστος εστιακούς σε όλη τη χώρα αντί να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προφυλαχθούν από την πανδημία, να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Συλλόγων Οικοτρόφων, την ώρα που στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Αθηνών(ΦΕΠΑ) και στη ΦΕΑ παραμένει το 1/3 των φοιτητών, στις Νέες Εστίες του Πολυτεχνείου το 30%, στις Εστίες της Θεσσαλονίκης το 20%.

Παρά τις προβλέψεις για ορισμένες μόνο κατηγορίες εστιακών, δε λύνει τα προβλήματα των φοιτητών. Δεν υπάρχει στη νέα οδηγία καμία πρόβλεψη για φοιτητές που είτε είναι εργαζόμενοι- είναι μερικοί από τους deliverάδες και εργαζόμενους στα super market που ειδικά αυτή την περίοδο εργάζονται σε αντίξοες συνθήκες- είτε ανήκουν οι ίδιοι ή οι οικογένειές τους στις ευπαθείς ομάδες και επομένως δεν μπορούν παρά να μείνουν στις εστίες.

Η κυβέρνηση την ίδια ώρα που απαγορεύει την κυκλοφορία, αποφασίζει το κλείσιμο των εστιών και την υποχρεωτική μετακίνηση χιλιάδων φοιτητών προς τους τόπους καταγωγής τους! Ρωτάμε αλήθεια, ποιος παίρνει την ευθύνη εάν τις επόμενες μέρες χιλιάδες φοιτητές, που δεν έχουν κάνει το τεστ και δεν ξέρουμε αν είναι φορείς του ιού, κατευθυνθούν προς όλα τα μέρη της χώρας; Ποιος παίρνει την ευθύνη για την πιθανή διασπορά του ιού σε μέρη που δεν έχει ήδη φτάσει; Τι θα γίνει με τους φοιτητές που έχουν τεθεί σε καραντίνα; Με βάση τα παραπάνω, εγείρονται σημαντικά ερωτηματικά γύρω από τις πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με αυτήν την απόφαση.

Κάθε εστιακός τις επόμενες ώρες να σηκώσει ανάστημα! Στηρίζουμε τον αγώνα των Συλλόγων Οικοτρόφων σε όλη τη χώρα! Εδώ και τώρα να προσληφθεί προσωπικό με πλήρη δικαιώματα για την καθαριότητα και τη φύλαξη των εστιών. Να πραγματοπιούνται τακτικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις. Εστιακοί και εργαζόμενοι να εφοδιαστούν δωρεάν με τα ατομικά μέσα προφύλαξης τους, να ελεγχθούν προληπτικά. Τώρα επίταξη ιδιωτικών κλινών και κλινικών . Επιστράτευση και ένταξη όλων των ιδιωτών γιατρών στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Να προσληφθεί το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Σωματείων των Υγειονομικών.

Comments are closed.