ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑΣ 25/03/20

Ο Φοιτητικός Σύλλογος αποφάσισε τα εξής:

Καλούμε κάθε φοιτητή, φοιτήτρια που βρίσκεται τουλάχιστον στο 4ο έτος, όσους έχουν αποφοιτήσει πρόσφατα, να συμβάλλουμε με οργανωμένο τρόπο. Με δεδομένο τις γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές και την αντίστοιχη περιορισμένη πείρα που έχουμε να  συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση του κινδύνου για την υγεία και τη ζωή του λαού μας.

Με ευθύνη των Τμημάτων των Ιδρυμάτων μας να αξιοποιηθούν οι υποδομές ώστε φοιτητές και απόφοιτοι να συμβάλλουμε στην παρασκευή υλικών- αντισηπτικών για την πρόληψη της διασποράς του ιού με σκοπό αυτά να διατεθούν στα Δημόσια Νοσοκομεία, στους συναδέλφους οικότροφους φοιτητές, να αξιοποιηθούμε παρέχοντας κατ- οίκον υπηρεσίες υγείας! Διεκδικούμε άμεσα κρατικό κονδύλι ώστε να στηριχτεί η προσπάθεια μας με το κατάλληλο προσωπικό, αναλώσιμα και εξοπλισμό.

Η πανδημία του COVID – 19 απειλεί τη ζωή και την υγεία του λαού και της νεολαίας πατώντας πάνω στη χρόνια «πανδημία» του συστήματος υγείας!  Η κατάσταση αυτή έχει υπαίτιο την πολιτική εμπορευματοποίησης της υγείας. Μια πολιτική που υπηρέτησαν και υπηρετούν οι κυβερνήσεις και η ΕΕ αντιμετωπίζοντας την υγεία του λαού σαν «κόστος» μπροστά στο «όφελος» των επιχειρηματικών συμφερόντων στην Υγεία, λογική που φέρνει όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας στη σημερινή ανεπαρκή και εγκληματική κατάσταση.

Συνεχίζουμε να διεκδικούμε στο πλευρό των Σωματείων των Υγειονομικών, της ΟΕΝΓΕ κάλυψη των ελλείψεων στο δημόσιο σύστημα Υγείας που ακόμα και τώρα εν μέσω την πανδημίας παραμένει γυμνό, διάτρητο και αδύναμο να ανταποκριθεί στις οξυμένες ανάγκες που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τις επόμενες μέρες.

Σε αυτές ειδικά τις συνθήκες χρειάζεται να υπάρξει πλήρης εξοπλισμός όλων των δημόσιων υπηρεσιών, των εργασιακών χώρων με τα προβλεπόμενα είδη απολύμανσης και προφύλαξης, παρεχόμενα δωρεάν από το κράτος στον πληθυσμό, για να σταματήσει η απαράδεκτη αισχροκέρδεια.

Παράλληλα απαιτούμε να διασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής ασφάλειας των φοιτητών που θα συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Συγκεντρώνουμε συμμετοχές τις οποίες θα καταθέσουμε στο ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου και στον Πρόεδρο της σχολής.

Ταυτόχρονα, δυναμώνουμε τον αγώνα απαιτώντας από την κυβέρνηση να δώσει τα αντίστοιχα όπλα! Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σωματείων των υγειονομικών!

 

Καλούμε και τους υπόλοιπους ΦΣ Φαρμακευτικής σε όλη την Ελλάδα να κινητοποιηθούν στην ίδια κατεύθυνση!

 

Επικοινωνία: Γράβαλου Μαρίνα, Πρόεδρος τους ΦΣ

Δηλώσεις συμμετοχής:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSck_j9UKNMHJ4oRGfTP6hBa0DNGtfgUa14vG-NrEiAaImeSOg/viewform


Comments are closed.