Όσοι φοιτητές είναι αναγκαίο, να μείνουν στις εστίες με όλα τα απαραίτητα μέτρα!

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Η οδηγία της κυβέρνησης για εκκένωση των φοιτητικών εστιών σε όλη τη χώρα όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει τα οξυμμένα προβλήματα των εστιακών φοιτητών αλλά έρχεται να προσθέσει κι άλλα. Κυβέρνηση και Υπουργείο αφήνουν ξεκρέμαστους φοιτητές που είναι μετανάστες ,που δεν έχουν οικογένεια και έτσι το δωμάτιο της εστίας είναι η μοναδική τους κατοικία αλλά και αυτούς που παράλληλα εργάζονται στην πόλη που σπουδάζουν και δεν μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους.

Παράλληλα, γεννά σοβαρά ερωτηματικά το συγκεκριμένο μέτρο την ίδια ώρα που η κυβέρνηση τονίζει με όλους τους τρόπους την ανάγκη περιορσιμού των μετακινήσεων και του συγχρωτισμού ειδικά για τους νέους ανθρώπους που μπορεί να είναι φορείς του ιού χωρίς να έχουν συμπτώματα.  Το κλείσιμο των εστιών αναγκάζει τους φοιτητές που κατάγονται από άλλη πόλη να θέσουν σε κίνδυνο και τους εαυτούς τους με το να ταξιδέψουν ακόμη και αν έχουν συμπτώματα, είναι σε καραντίνα ή ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά και τις οικογένειες τους που μπορεί να περιλαμβάνουν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, αυξάνει τις πιθανότητες διασπορά τους ιού.

Επιβεβαιώνεται ότι η επίκλση στην «ατομική ευθύνη» απομόνωσης  σε όλους τους τόνους το τελευατίο διάστημα όχι μόνο δεν μπορεί να εξασφαλίσει την προστασία της υγείας των φοιτητών και των οικογενειών τους αλλά έρχεται στην πραγματικότητα να συγκαλύψει την εγκληματική απουσία των αναγκαίων μέτρων πρόληψης που οι οικότροφοι φοιτητές τη βιώνουν διπλά στις σπουδές και στις εστίες. Παρα τις διεκδικήσεις των Συλλόγων Οικοτρόφων  εδώ και μέρες για μέτρα θωράκισης των εστιών, φοιτητές και εργαζόμενοι στις εστίες είναι έκθετοι σε μια κατάσταση που διαμορφώνεται από την παγιωμένη υποχρηματοδότηση όλων των τελευταίων χρόνων και κορυφώνεται μέσα στην επιδημία όπου δεν έχουν ληφθεί ούτε στοιχειώδη μέτρα προστασίας!

Τώρα χρειάζεται οι Σύλλογοι Οικοτρόφων να δυναμώσουν τις διεκδικήσεις τους ώστε κανένας εστιακός φοιτητής να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην πεταχτεί στο δρόμο! Η κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα. Εδώ και τώρα να προσληφθεί προσωπικό με πλήρη δικαιώματα για την καθαριότητα και τη φύλαξη των εστιών. Να πραγματοπιούνται τακτικοί καθαρισμοί και απολυμάνσεις. Εστιακοί και εργαζόμενοι να εφοδιαστούν δωρεάν με τα ατομικά μέσα προφύλαξης τους, να ελεγχθούν προληπτικά. Τώρα επίταξη ιδιωτικών κλινών και κλινικών . Επιστράτευση και ένταξη όλων των ιδιωτών γιατρών στον κρατικό σχεδιασμό για την αντιμετώπιση της επιδημίας. Να προσληφθεί το απαραίτητο υγειονομικό προσωπικό και να ανοίξουν όλες οι ΜΕΘ. Να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των Σωματείων των Υγειονομικών.

 

 


Comments are closed.