Καταγγελία χημικού Ιωαννίνων για ΔΑΠ

ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΤΟΣ ΟΧΕΤΟΣ

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές που:

· γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία δίνουν τεράστια μάχη ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας

· δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι στηρίζουν τα δίκαια αιτήματα τους και απαιτούν μαζί τους, να ενισχυθεί εδώ και τώρα το Δημόσιο σύστημα Υγείας

· οργανώνεται η αλληλεγγύη, έτσι ώστε κανένας φοιτητής, εργαζόμενος, άνθρωπος που ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, να μην αντιμετωπίσει μόνος του την πανδημία…

Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στο Χημικό Ιωαννίνων ψήφισε ΚΑΤΑ στην πρόταση των εκλεγμένων της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. για διοργάνωση εθελοντικής αιμοδοσίας από το Φοιτητικό Σύλλογο (μιας και οι μονάδες αίματος που συλλέγονται εν μέσω πανδημίας έχουν μειωθεί κατά 40%) επειδή «είναι υποκινούμενη και εξυπηρετεί κομματικά συμφέροντα», «ρεζιλεύει το Φοιτητικό Σύλλογο» και «βάζει σε κίνδυνο τους φοιτητές και τους συμπολίτες μας»!!!!!!!!!

Και επειδή μάλλον ένιωσαν ότι αυτά δε θα ήταν αρκετά πήγαν τον οχετό αυτό ένα βήμα παραπέρα (μη τυχόν και δεν πάρουν χειροκρότημα από τα κυβερνητικά στελέχη που τόσα χρόνια ρήμαξαν τη δημόσια υγεία) γράφοντας για τους κατά τα άλλα «ήρωες» γιατρούς, πως «Η ΟΕΝΓΕ (η ομοσπονδία που εκλέγεται από όλους πανελλαδικά τους νοσοκομειακούς γιατρούς) τρομοκρατεί τους πολίτες»!!!!!!!!! Τους ίδιους γιατρούς που η Κυβέρνηση της ΝΔ κατά τα αλλά τους ονομάζει ήρωες με τις λευκές ποδιές η παράταξή της στη σχολή μας τους βαφτίζει τρομοκράτες επειδή διαμαρτύρονται για τη δική μας υγεία, για την έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας, τα κενά σε προσωπικό και τις ανεπάρκειες σε κλίνες ΜΕΘ, την ώρα που η Κυβέρνηση χαρίζει εκατομμύρια σε κλινικάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες!!!

Η προσπάθειά τους να θάψουν και να συκοφαντήσουν τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών και τις δίκαιες διεκδικήσεις τους θα πέσει στο κενό!!!

Οι φοιτητές είναι ανάγκη περισσότερο από ποτέ να παραμερίσουμε τους εκπροσώπους της Κυβέρνησης στις σχολές μας και να οργανώσουμε μέσα από τους συλλόγους μας την αλληλεγγύη!

Συμμετέχουμε στην εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνουν οι υπόλοιποι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Παρασκευή 10/4 16.00-20.00 στο Εργατικό Κέντρο.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των γιατρών και των νοσηλευτών για:

· Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας

· Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού

· Επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας

 

Εκλεγμένοι με το Ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στο Χημικό Ιωαννίνων

Comments are closed.