Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να καταθέσει το Πολυνομοσχέδιο για την Εκπαίδευση!

Εκτελεστική Γραμματεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να καταθέσει τη Μ. Τετάρτη προς διαβούλευση νομοσχέδιο για την Παιδεία που ανάμεσα στα άλλα συμπεριλαμβάνει την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, τους όρους αναγνώρισης των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων. Θέλει με τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια κλειστά να προωθήσει σχέδια που όλο το προηγούμενο διάστημα μαζικά οι εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές έχουνε καταδικάσει. 

Είναι γνωστή η συγκεκριμένη απαράδεκτη τακτική αυτής και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ψηφίστηκε μέσα στο καλοκαίρι, ο νόμος Γαβρόγλου μέσα στο Πάσχα ενώ η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται ως και την πανδημία για να προωθήσει μέτρα που θα είναι εδώ και την «επόμενη μέρα» για να  στηρίζουν τις μεγάλες επιχειρήσεις, την εργοδοσία και να τσακίσουν περαιτέρω τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Αντί να σχεδιάζει σε βάρος των φοιτητών, μαθητών και των οικογενειών τους που δίνουν μάχη να τα βγάλουν πέρα και να απαιτεί μάλιστα στο όνομα της πανδημίας και της «ατομικής ευθύνης» να πάψει κάθε αντίδραση στην αντιλαϊκή της πολιτική, η κυβέρνηση να πάρει τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας του λαού. Να ικανοποιήσει τα αιτήματα των Σωματείων των Υγειονομικών για άμεσες προσλήψεις, άνοιγμα των κλειστών ΜΕΘ και επίταξη του Ιδιωτικού Τομέα, να αναβαθμίσει τη Δημόσια Υγεία.

Αντί να δρομολογεί την ώρα της πανδημίας τη βαθύτερη σύνδεση των Ιδρυμάτων με τις επιχειρήσεις, της επιστημονικής έρευνας με τα κέρδη των μονοπωλίων, να δώσει τώρα έκτακτο κονδύλι χρηματοδότησης στα Ιδρύματα ώστε να προσληφθεί προσωπικό, να αναβαθμιστούν οι υποδομές ώστε με το άνοιγμα των Πανεπιστημίων να μπορούν να καλυφθούν οι νέες ανάγκες που θα έχουν προκύψει. Να δοθεί στις οικογένειες των φοιτητών που πληρώνουν νοίκι άμεσα επίδομα. Κυβέρνηση και διοικήσεις να λύσουν στα προβλήματα που έχουν προκύψει με την τηλεκπαίδευση εξασφαλίζοντας πρόσβαση όλων των φοιτητών με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Να φροντίσουν να φτάσουν τα συγγράμματα στους φοιτητές και  να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μη χαθεί το εξάμηνο, κανένα μάθημα ή πρακτική άσκηση.

Να μην κατατεθεί το νέο Πολυνομοσχέδιο στην Εκπαίδευση! Τώρα η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της! Δε θα τους περάσει! Δε μένουμε σιωπηλοί! Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση! Οργανώνουμε την αλληλεγγύη! Ερχόμαστε σε επικοινωνία με το Σύλλογο μας!


Comments are closed.