Πρωτοβουλία εθελοντικής αιμοδοσίας και συλλογής υπογραφών των ΦΣ: Γεωπονίας, ΦΠ, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΠΤΕΑ και Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ΣΕΥΠ, ΣΤΕΦ, Εστιακών Πρώην ΤΕΙ Λάρισας και του Πρώην ΤΕΙ Καρδίτσας

Συμμετέχουμε στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία!

Ο Φοιτητικός μας Σύλλογος ύψωσε την φωνή του από την πρώτη στιγμή, στηρίζοντας τον αγώνα που δίνουν καθημερινά οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας μας ενάντια στην εξάπλωση του κορονοϊού.

Μαζεύουμε υπογραφές: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc–q0OxKIAG1haz6DjsEQOwHApABa4TrWi8LA04Cj1ai27Pw/viewform

Οι φοιτητές, αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας και με το λαό να είναι ταυτόχρονα αντιμέτωπος με τις συνέπειες από τη συρρίκνωση, υποβάθμιση, ιδιωτικοποίηση των δομών Υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, να δυναμώσει η πάλη αλλά και η προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης ανάμεσα σε φοιτητές, εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των υγειoνομικών, των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς. Στις 7 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μαζί με μια σειρά σωματεία εργαζομένων, αποφάσισαν πολύμορφες κινητοποιήσεις για τη στήριξη της Δημόσιας Υγείας.

Στηρίζουμε τον τεράστιο αγώνα που δίνουν αυτές τις μέρες το προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία ενάντια στην εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα μας και για την προστασία του λαού κόντρα σε τρομακτικές ελλείψεις. Έχουμε επίγνωση ότι οι ανάγκες ενδεχομένως να αυξηθούν το επόμενο διάστημα. Θέλουμε και εμείς από την πλευρά μας να συμβάλουμε στην προσπάθεια αυτή για την προστασία της υγείας του λαού.

Σε αυτά τα πλαίσια, καταλαβαίνουμε την ανάγκη να συνεχιστεί η αιμοδοσία. Λόγω της πανδημίας οι μονάδες αίματος που συλλέγονται έχουν μειωθεί κατά 40%, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, με αποτέλεσμα να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή πολλών, κυρίως χρόνιων, ασθενών που έχουν συνεχή ανάγκη για μετάγγιση και όλες οι έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που μπορεί να δώσει αίμα, να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια.

Συμμετέχουμε στην αιμοδοσία που οργανώνουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι. Στην Αθήνα στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου την Τετάρτη 8/4 από τις 9 π.μ. έως τις 8 μ.μ. Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη 7 Απρίλη, τις ώρες 8.30 π.μ. με 1.30 μ.μ. στο περίπτερο 11 της ΔΕΘ. Στη Λάρισα προγραμματίζεται τις επόμενες εβδομάδες μαζί με τα σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στις άλλες πόλεις δίνουμε αίμα στα κατά τόπους νοσοκομεία. Κατά την αιμοδοσία διασφαλίζονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εθελοντών αιμοδοτών. Επισημαίνεται ότι τα άτομα που εμφανίζουν συμπτώματα όπως αυτά της γρίπης, είτε τα ίδια είτε οι οικείοι τους, θα πρέπει να αποφύγουν να δώσουν αίμα για 4 εβδομάδες μετά το τέλος των συμπτωμάτων.

 

Συμμετέχουμε την Τρίτη 7/4 στις συμβολικές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της Θεσσαλίας στις 11πμ.

Κανένας μόνος, καμία μόνη, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Στηρίζουμε τις δίκαιες διεκδικήσεις των εργαζομένων στα νοσοκομεία της χώρας! Μένουμε δυνατοί και διεκδικούμε:

1.Να επιταχτούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών κλινικών.

2. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας και με κρατική ευθύνη και χωρίς πληρωμή των ασθενών να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση, θεραπεία.

3. Να επιταχτούν τα αναγκαία υλικά για την υποδομή του δημόσιου συστήματος Υγείας και για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.

4. Άμεσα χωρίς άλλη καθυστέρηση να προσληφθεί το αναγκαίο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό για να λειτουργήσει το σύνολο των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ.

5. Να εξασφαλιστεί ο κατάλληλος εξοπλισμός των ΜΕΘ ώστε να πληρούν τις σύγχρονες προδιαγραφές και να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες νοσηλείας των ασθενών με κορονοϊό (αναπνευστήρες για μηχανικό αερισμό αυξημένων, κλπ.).

6. Να εξασφαλιστεί επάρκεια σε ατομικό προστατευτικό εξοπλισμό του υγειονομικού προσωπικού (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης κλπ.).

7. Άμεση στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό των νοσοκομείων, με προτεραιότητα τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) αλλά και των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) ώστε να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους και να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

8. Να χορηγούνται οι άδειες ειδικού σκοπού σε όσους υγειονομικούς τις δικαιούνται. Μέτρα προστασίας για τους υγειονομικούς που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος έκθεσής τους στον κορονοϊό.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη!

Δυναμώνουμε τη φωνή μας!

Εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της Υγείας του λαού!

Comments are closed.