ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ. ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

Από την αρχή της εκδήλωσης της πανδημίας του Κορωναιού στη χώρα μας, οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ. στα ΔΣ όλων των φοιτητικών συλλόγων, έτσι και στη σχολή μας, βγήκαμε μπροστά στην οργάνωση της αλληλεγγύης, της διεκδίκησης για όλα τα προβλήματα και τα εμπόδια που αντιμετωπίζουμε στις σπουδές μας.

Σαν να μην έφταναν όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε ανακοινώθηκε ότι το ΕΚΠΑ είναι χωρίς υπηρεσία καθαριότητας εξωτερικών χώρων από τις 6 του Μάη μέχρι τα μέσα του Ιούνη, με αποτέλεσμα η κατάσταση που διαμορφώνεται να είναι ήδη εκρηκτική!

Φοιτητές, κάτοικοι της περιοχής που αξιοποιούν την Πανεπιστημιούπολη για περιπάτους και άθληση κινούνται ήδη ανάμεσα στα σκουπίδια που σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες κάνουν το περιβάλλον ακατάλληλο και μάλιστα αυτή την περίοδο που τα μέτρα καθαριότητας και υγιεινής είναι άκρως απαραίτητα για να προστατεύεται η υγεία μας.

 

Σε αυτή τη βάση, καταθέσαμε ψήφισμα στο ΔΣ του Συλλόγου για να καλέσουμε σε κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ την Παρασκευή 22/5, σε σύσκεψη όλων των Συλλόγων του ΕΚΠΑ για να για να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα και σε Γενική Συνέλευση του Συλλόγου παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για να οργανώσουμε τη δράση μας, να μη μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία κανενός, να επαναπροσληφθούν άμεσα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, να απαιτήσουμε να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την εξεταστική μας!

 

Η ΔΑΠ σταθερά απούσα από κάθε συζήτηση για τα προβλήματα των φοιτητών δεν μπήκε καν στον κόπο να δώσει έστω μία τοποθέτηση. Φαίνεται πως μπροστά στην υπεράσπιση του κυβερνητικού έργου, στην επιβολή της σιωπής σε κάθε φωνή διεκδίκησης, δεν διστάζουν πραγματικά πουθενά!! Δεν περιμέναμε βέβαια και κάτι διαφορετικό από τη δύναμη που συνεχίζει να λέει ότι «δεν υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομεία», «δεν υπάρχουν χώροι δουλειάς που δεν παίρνονται τα απαραίτητα μέτρα προστασίας», «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εξεταστική μας γιατί η κυβέρνηση τα έχει λύσει όλα»

 

Από την άλλη, η στάση των ΕΑΑΚ πρέπει να προβληματίσει κάθε φοιτητή που αγωνιά για τις σπουδές τους, αισθάνεται αγωνιστής, που θέλει να δυναμώσει η φωνή του συλλόγου του, η φωνή της διεκδίκησης. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπαν ότι διαφωνούν με το να γίνει η κινητοποίηση την Παρασκευή, αλλά «να μετατεθεί για μερικές μέρες αργότερα, αφού αν τη βάλουμε αύριο δε θα έχει κόσμο». Καταψήφισαν και τη σύσκεψη των Συλλόγων λέγοντας ότι «δεν προκύπτει μέσα από ζωντανή διαδικασία Συντονιστικού Γενικών Συνελεύσεων» (!!!) και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έβαλαν το κερασάκι στην τούρτα προτείνοντας να αναβάλουμε για αργότερα τη ΓΣ, υιοθετώντας τελικά στην πράξη το «#θα λογαριαστούμε μετά» του ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια η παραπάνω στάση των ΕΑΑΚ είναι κάτι το οποίο έρχεται ως συνέχεια των τοποθετήσεων τους ότι «αυτή την περίοδο οι φοιτητικοί σύλλογοι είναι ανενεργοί» σύμφωνα με ψήφισμα που κατέθεσαν οι ίδιοι.

 

Καλούμε κάθε φοιτητή που αγωνιά για τις σπουδές και το μέλλον του, που πιστεύει ότι τώρα πρέπει με κάθε τρόπο να δυναμώσει η συζήτηση, η αλληλεγγύη, η διεκδίκηση για τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας να κάνει στην άκρη αυτές τις δυνάμεις, να δυναμώσει το σύλλογο του και να ισχυροποιήσει τον αγώνα του.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας από κοινού με τους υπόλοιπους Φοιτητικούς Συλλόγους του ΕΚΠΑ μέσα από τη σύσκεψη την Κυριακή 24/5 στις 19.00 μπροστά από το κτήριο Δ της ΦΕΠΑ.

Comments are closed.