ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ «ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ» ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥ ΑΠΘ «Κανένας συμβιβασμός με το Πανεπιστήμιο ΑΕ!»

Πραγματοποιήθηκε η συνέλευση των καθηγητών της σχολής μέσω τηλεδιάσκεψης. Θέμα προς συζήτηση, αντί να είναι η επίλυση των τεράστιων προβλημάτων που ταλανίζουν όλους τους φοιτητές και που θέτουν τις σπουδές τους σε κίνδυνο, ήταν η ίδρυση ενός προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών με δίδακτρα! Τη στιγμή που δεν δίνουν φράγκο για τις ανάγκες των φοιτητών του τμήματος κι αντί να απαιτούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης κάνουν μπίζνες με ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά αντιμετωπίζοντας τους φοιτητές ως πελάτες.

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει την επίθεση στα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα, προετοιμάζεται η παραπέρα ενίσχυση της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας των Πανεπιστημίων.

Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στην ήδη εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα Ιδρύματα με τη χρόνια υποχρηματοδότηση, την υποβάθμιση των σπουδών. Επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο η απελευθέρωση των διδάκτρων σε μεταπτυχιακά προγράμματα, ενώ ανοίγεται και η πόρτα για την περαιτέρω εισαγωγή διδάκτρων σε προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Η αρχή έγινε με το νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που γενίκευσε τα δίδακτρα στα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών. Τώρα η Νέα Δημοκρατία τα απελευθερώνει και μάλιστα ενισχύει την κατεύθυνση για προπτυχιακά επί πληρωμή. Ως αποτέλεσμα, η σχολή μας αυτήν την στιγμή στην προσπάθεια να βρει έσοδα εγκαινιάζει το δικό της ξενόγλωσσο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.

Ας μας απαντήσουν: Γιατί συζητάνε την ίδρυση αυτού του προγράμματος εν καιρώ που οι φοιτητές είναι σε αναμμένα κάρβουνα, είναι χωρίς καμία υπερβολή στο σκοτάδι και μέσα στο άγχος για το πώς θα ανταπεξέλθουν στην εξεταστική τους;

Γιατί δεν λαμβάνουν υπόψη τα αιτήματα των ΦΣ που διεκδικούν ουσιαστικά μέτρα για να μην αποκλεισθεί κανένας φοιτητές από την εξεταστική και να μην χάσει το εξάμηνο του;

Ορίστε το περίφημο "πανεπιστήμιο της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας". Ορίστε το πανεπιστήμιο που το βλέπουν ως ένα τσιφλίκι για επενδύσεις κι όχι ως έναν χώρο μόρφωσης. Κανένας συμβιβασμός με το Πανεπιστήμιο ΑΕ! Τώρα έκτακτο κονδύλι από το κράτος για τη χρηματοδότηση των αναγκών του Πανεπιστημίου και της σχολής, να εξασφαλιστεί τώρα η ισότιμη πρόσβαση στην εξεταστική!

Comments are closed.