Δεν θα τους περάσει! Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν στο γύψο

Κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων Ιστορικού – Αρχαιολογικού, Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Τουρκικών Σπουδών και Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ, ΣΕΤ του ΠΑΔΑ και των Συλλόγων Οικοτρόφων ΝΦΕΕΜΠ και ΑΣΠΑΙΤΕ για συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας για την καταδίκη του απαράδεκτου νομοσχεδίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τη Δευτέρα 6 Ιούλη στις 13.00 από κοινού με Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Συνδικάτα.

Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή το απαράδεκτο νομοσχέδιο – έκτρωμα που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, ενισχύει το πλέγμα καταστολή, τρομοκρατία και ποινικοποίηση των αγώνων. Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες, τους αγώνες της νεολαίας και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και άλλοι μηχανισμοί καταστολής. Έχει στόχο να χειραγωγήσει το μυαλό να χτυπήσει τη συνείδηση μας, εμφανίζοντας τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις ως κάτι εν δυνάμει «εγκληματικό» και «επικίνδυνο» για τον υπόλοιπο λαό και τη νεολαία.

Οι φοιτητές ξέρουμε πολύ καλά ότι επικίνδυνη και εγκληματική είναι η πολιτική διαχρονικά των κυβερνήσεων και των συμφερόντων που εξυπηρετούν. Έτσι και η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω στο δρόμο που έστρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τα εμπόδια που πρόσθεσε στην διεξαγωγή της απεργίας, έφερε το νομοσχέδιο με στόχο εξασφαλίσει την απόλυτη σιωπή σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιάς, μόρφωσης για να προχωρήσει ανενόχλητος ο νέος γύρος επίθεσης που ετοιμάζει στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, για να πληρώσουμε τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης για μια ακόμα φορά εμείς και οι οικογένειές μας και να βγουν αλώβητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι θα κάτσουμε στ' αυγά μας, θα μας βρουν μπροστά τους! Όπως δεν κατάφεραν μέσα στην πανδημία να μας κλείσουν το στόμα, έτσι δεν θα καταφέρουν να περάσουν και αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο!

Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη εμείς οι φοιτητές με τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους να κατέβουμε στο δρόμο μαζί με τον εργαζόμενο λαό τους αυριανούς μας συναδέλφους για να μην επιτρέψουμε να περάσει το νομοσχέδιο που θα επιβάλει σιγή νεκροταφείου στις σχολές και στους χώρους δουλειάς, γιατί το νομοσχέδιο θέλει να φροντίσει πως δεν θα κάνουμε τίποτα για τα βάρη που μας φόρτωσαν και θα μας φορτώσουν, για να μην κάνουμε τίποτα απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην μόρφωση, στην εργασία, στην υγεία, στην αξιοπρέπεια, στο δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές πάνω από το κεφάλι μας.

Καλούμε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους να πάρουν τώρα αγωνιστικές αποφάσεις καταδίκης του απαράδεκτου νομοσχεδίου γιατί το δικαίωμά μας στον αγώνα, τη συζήτηση, τη δράση, τη διαδήλωση, την απεργία δεν μας χαρίστηκε είναι αποτέλεσμα πολλών διαχρονικών και αιματηρών αγώνων. Γιατί η συλλογική δράση και διεκδίκηση, η πάλη στο πλευρό των εργαζομένων είναι το όπλο μας μπροστά στην επίθεση που εξαπολύουν στα δικαιώματά μας για μόρφωση, δουλειά ζωή που μας αξίζει!

Να γίνει υπόθεση κάθε συλλόγου και φοιτητή η οργάνωση της πάλης ενάντια στο νομοσχέδιο!

 

Καλούμε αντιπροσωπεία Φοιτητικών Συλλόγων να συμμετάσχει στη παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Comments are closed.