Η Φωνή μας δεν φιμώνεται! Οι αγώνες μας δεν μπαίνουν στο γύψο! Η απαγόρευση των διαδηλώσεων δεν θα περάσει!

Εκτελεστική Γραμματεία

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει σαν τον κλέφτη στη Βουλή νομοσχέδιο – έκτρωμα που απαγορεύει τις διαδηλώσεις, ενισχύει το πλέγμα καταστολή, τρομοκρατίας και ποινικοποίησης των αγώνων. Με το άθλιο αυτό νομοσχέδιο δίνεται από την κυβέρνηση η δυνατότητα στην αστυνομία να «εκτιμάει» με βάση μια σειρά από έννοιες και διατάξεις – «λάστιχο» το κατά πόσο έχουν τα εργατικά συνδικάτα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς το δικαίωμα να διαδηλώνουν.

Ορίζει δηλαδή την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο, πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα «ερμηνείας» του νόμου. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. Φέρνουν τις αστυνομικές δυνάμεις μέσα στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις.

Τα κροκοδείλια δάκρυά τους για το "κυκλοφοριακό κομφούζιο" στο κέντρο της Αθήνας και τις "δυσκολίες των μικρών καταστημάτων" δεν πείθουν κανέναν! Διαχρονικά κυβερνήσεις, περιφερειακές και δημοτικές αρχές φταίνε για την αφόρητη κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, έχουν απαξιώσει πλήρως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που στοιβαζόμαστε κάθε μέρα σαν σαρδέλες για να πάμε στη σχολή μας, έχουν αφήσει στο έλεος των χρεών τους μικρούς επαγγελματίες. Όλοι μαζί στήριξαν τον "μεγάλο περίπατο για τις τουριστικές μπίζνες" που μετατράπηκε σε "μεγάλο μαρτύριο για το λαό και την νεολαία" στο κέντρο της Αθήνας.

Στόχος τους είναι να εξασφαλίσουν την απόλυτη σιωπή σε κάθε χώρο δουλειάς, γειτονιάς, μόρφωσης για να προχωρήσει ανενόχλητος ο νέος γύρος επίθεσης που ετοιμάζουν στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας, για να πληρώσουμε τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης για μια ακόμα φορά εμείς και οι οικογένειές μας και να βγουν αλώβητοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Θέλουν να μην κάνουμε τίποτα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα πανεπιστήμια με δική τους ευθύνη όπως οι δυσκολίες στην εξεταστική, οι καθυστερήσεις στα συγγράμματα, τα προβλήματα στη φοιτητική μέριμνα, τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά. Να μην κάνουμε τίποτα μπροστά στις νέες αντεργατικές- αντιλαϊκές διατάξεις που ετοιμάζει η κυβέρνηση και που θα χαντακώσουν ακόμα περισσότερο το εργασιακό μας μέλλον και τη ζωή των οικογενειών μας. Μόλις πριν 10 μέρες η κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ έκαναν διαγωνισμό στο σύλλογο Ελλήνων βιομηχάνων για το ποιος μπορεί να υλοποιήσει καλύτερα τις επιθυμίες του για αύξηση των κερδών του. Επιθυμίες που ενισχύουν τα δικά μας αδιέξοδα στο εργασιακό μέλλον, την ανασφάλεια για το αν θα καταφέρουμε να σπουδάσουμε, να βρούμε δουλειά στο αντικείμενό μας, να πατήσουμε στα πόδια μας.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια και κλιμάκωση της μόνιμης προσπάθειας όλων των κυβερνήσεων να βάλουνε στο γύψο τους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Είναι συνέχεια των διατάξεων για παρέμβαση στη λειτουργία των σωματείων, στις αλλαγές στο ποινικό κώδικα, στα εμπόδια για την διεξαγωγή της απεργίας που πρόσθεσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατάργηση του ασύλου. Σε αυτή την προσπάθεια εντάσσεται και η προσπάθεια της κυβέρνησης να παρέμβει στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων προωθώντας τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες που θα επιφέρουν την παραπέρα διάλυσή τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Είναι γελασμένοι εάν νομίζουν ότι θα κάτσουμε στα αυγά μας, θα μας βρουν μπροστά τους! Όπως δεν κατάφεραν μέσα στην πανδημία να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών, των εργαζομένων στα super market, των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των φοιτητών, των εργαζομένων στον επισιτισμό-Τουρισμό, συνολικά του λαού έτσι δεν θα καταφέρουν να περάσουν και αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο! Το δικαίωμά μας στον αγώνα, τη συζήτηση, τη δράση, τη διαδήλωση, την απεργία δεν μας χαρίστηκε, το κατάκτησαν οι λαοί όλου του κόσμου μέσα από πολλούς, διαχρονικούς και αιματηρούς αγώνες! Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στο πλευρό του εργαζόμενου λαού, να μαζικοποιήσουμε τους Συλλόγους μας, κάνουμε πράξη το σύνθημα "ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΠΟΛΛΑ-ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ",

Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΑΝΕ ΦΙΜΩΤΡΟ!

Comments are closed.