ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΚΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΡΗΤΗΣ Παρέμβαση στην πρυτανεία με αφορμή κρούσμα κορονοϊού σε φοιτητή

Παρέμβαση στον πρύτανη πραγματοποίησαν χθες, οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης για το ζήτημα του κρούσματος κορονοϊού σε φοιτητή που εξετάστηκε σε μάθημα την περασμένη Τρίτη.

Οι εκπρόσωποι της ΠΚΣ εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με το κατά πόσο τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και κατά πόσο το τμήμα είναι έτοιμο να διαχειριστεί τέτοιες έκτακτες καταστάσεις, ενώ μετέφεραν και τη μεγάλη ανησυχία και τον φόβο των φοιτητών για το πώς θα εξελιχθεί η όλη κατάσταση με την εξεταστική και αν θα αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο περιστατικό με όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται.

Έθεσαν επιτακτικά το αίτημα να γίνουν τώρα δωρεάν τεστ στους φοιτητές, αλλά η απάντηση της πρυτανείας ήταν ότι ο ΕΟΔΥ δεν πραγματοποιεί μαζικά τεστ, αλλά προτιμά την μέθοδο της ιχνηλάτησης. Οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ τόνισαν ωστόσο, ότι η μέθοδος αυτή, ειδικά σε ένα χώρο με μαζική συγκέντρωση φοιτητών που εκτέθηκαν για ώρες σε ίδιους χώρους με το κρούσμα, δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της κατάστασης, ενώ χαρακτήρισαν ημίμετρο το να ανοίξει η σχολή τη Δευτέρα έπειτα από την απολύμανση χωρίς να εξασφαλιστεί τεστ στους φοιτητές.

Παράλληλα εξασφάλισαν τη δέσμευση για ενίσχυση της γραμμής του αστικού που οδηγεί στο ΙΤΕ, ενώ υπήρξε δέσμευση και τα ζητήματα που αφορούν τους εστιακούς και την λειτουργία των εστιών.

Σε ανακοίνωσή τους οι εκλεγμένοι με την ΠΚΣ τονίζουν μεταξύ άλλων: «Η κατάσταση είναι σοβαρή! Παραμένει επιτακτική ανάγκη να υλοποιηθούν τώρα τα μέτρα που προτείνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι για ασφαλή διεκπεραίωση της εξεταστικής. Διάφορες φωνές που προσπαθούν να υποτιμήσουν το περιστατικό, μιλώντας μέχρι και για μη ύπαρξης "κανενός ουσιαστικού θέματος", είναι επικίνδυνες αφού οδηγούν στη μη λήψη μέτρων και αφήνουν να συνεχίζεται μια απαράδεκτη κατάσταση, την ίδια ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν».

Καλούν την πρυτανεία να ανακοινώσει:

  • Δωρεάν τεστ σε όλους τους φοιτητές.
  • Να αντιμετωπιστεί τώρα το ζήτημα με τα δρομολόγια.
  • Να παρθούν μέτρα για την υγεία των φοιτητών.

Comments are closed.