ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΜΠΕΟ

Ψήφισμα στο ΦΣ………………………………….. 

Την ίδια ώρα που οι εξελίξεις στην περιοχή μας μυρίζουν μπαρούτι, την ίδια ώρα που ξεπουλιέται ο πλούτος του ελληνικού λαού για χάρη των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρηματιών και που τα κυριαρχικά μας δικαιώματα κομματιάζονται στο όνομα των διαπραγματεύσεων με τη σφραγίδα ΝΑΤΟ – ΕΕ- ΗΠΑ επισκέπτεται για δεύτερη φορά την χώρα μας ο «υπουργός του πολέμου», ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο. 

Τη στιγμή που όλος ο ελληνικό λαός βρίσκεται μπλεγμένος μέχρι το μεδούλι στους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, που οξύνονται οι ανταγωνισμοί των ευρωατλαντικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με τη Ρωσία και την Κίνα για τον έλεγχο λιμανιών και φυσικού πλούτου της περιοχής από τους μεγάλους ομίλους του καθενός, που φουντώνουν οι αντιθέσεις των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας για την κυριαρχία στο Αιγαίο με παράλληλη την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας η επίσκεψη του Πομπέο  έρχεται να «λύσει» βασικά ζητήματα. 

  • Να επισπεύσει τις επικίνδυνες διευθετήσεις στην περιοχή με σκοπό να βγει ακόμα πιο ισχυρό και ενωμένο το ΝΑΤΟ. 

  • Να προωθήσει βασικά συμφέροντα των ΗΠΑ (γεωπολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά) που δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά μας συμφέροντα. 

  • Να ελέγξει την υλοποίηση της στρατηγικής συμφωνίας που υπέγραψαν με τις ΗΠΑ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. 

Οι επιλογές τόσο αυτής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων μας δείχνουν πως δεν πρέπει να τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη γιατί για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων εγχώριων αφεντικών μας έμπλεξαν ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ που με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι υπεύθυνη για το αιματοκύλισμα πολλών λαών και χιλιάδων ανθρώπων. 

 

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά χρεοκοπούν όλα τα παραμύθια της κυβέρνησης για συμμάχους που μας προστατεύουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως εδώ κα ένα μήνα οι πολεμικοί στόλοι των δύο κρατών είναι παραταγμένοι και έτοιμοι για μάχη, γεγονός που μόνο εφησυχασμό δεν προκαλεί αυτό για την ασφάλεια και την θωράκιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Σε συνδυασμό με ην εξάπλωση των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων σε όλη την Ελλάδα, και τα τεράστια ποσά που δίνονται για νέο γύρο εξοπλισμών που δήθεν θα είναι για την άμυνα της χώρας αλλά τελικά στέλνονται μαζί με τους έλληνες φαντάρους στην Σαουδική Αραβία με το πρόγραμμα «Patriot» δείχνουν πως η συμμετοχή της χώρας μας σε ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς οδηγεί σε πολλές περιπέτειες τον λαό. 

 

Το ίδιο ισχύει και για τους ανταγωνισμούς των αστικών τάξεων Ελλάδας και Τουρκίας που είτε με το μαστίγιο είτε με το καρότο θα οδηγηθούν σε συμβιβασμούς, εκχωρήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων σε βάρος του λαού. Το ΝΑΤΟ προσπαθεί με νύχια και με δόντια να εξασφαλίσει συνοχή στο εσωτερικό του και να απεγκλωβίσει την Τουρκία από την σφαίρα επιρροής της Ρωσίας για να εξασφαλίσει τα κέρδη των δικών του επιχειρηματιών στην περιοχή. Για να το πετύχει αυτό δεν διστάζει να προτείνει γκριζάρισμα και συνεκμετάλλευση του Αιγαίου που αντικειμενικά  θα οδηγήσει σε μεγαλύτερους ανταγωνισμούς, στο ενδεχόμενο πολεμικών συγκρούσεων βάζοντας σε κίνδυνο τόσο τον ελληνικό όσο και τους γείτονες λαούς.  

Απορρίπτουμε και την πολιτική τους και τα εκβιαστικά διλήμματα που μας θέτουν. Ξέρουμε καλά πως τώρα είναι η ώρα να παλέψουμε στο πλευρό των εργαζομένων, στο πλευρό όλου του λαού   

για απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ και των επικίνδυνων σχεδίων τους, για καμία υποχώρηση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας, για να κλείσουν τώρα όλες οι ξένες στρατιωτικές βάσεις.  

Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τον λαό και την νεολαία της Τουρκίας, με τους λαούς των γύρω περιοχών. Έχουμε μόνο να ενώσουμε τις φωνές και να παλέψουμε για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών που θα κάνουν αυτοί κουμάντο στον τόπο τους. 

 

Έξω ο υπουργός του πολέμου των ΗΠΑ από τη χώρα μας! Με τους λαούς ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά! 

Η Σούδα λιμάνι των λαών, όχι ορμητήριο των ιμπεριαλιστών. 

Στηρίζουμε τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν οι επιτροπές Ειρήνης Χανίων και Θεσσαλονίκης  από κοινού με εργατικά σωματεία, φορείς του μαζικούς κινήματος και φοιτητικών συλλόγων την Τρίτη 29 Σεπτέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία της Αγοράς και αντίστοιχα την Δευτέρα 28 Σεπτέμβρη στις 7μμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.  


Comments are closed.