Η τρομοκρατία δε θα περάσει! Όλοι σήμερα 6μμ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Ψήφισμα στον ΦΣ……

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Σήμερα έξω από το Υπουργείο Παιδείας στις 12.00 ήταν η προγραμματισμένη συγκέντρωση μαθητών από δεκάδες σχολεία της Αθήνας για να καταθέσουν τα δίκαια αιτήματά τους έχοντας στο πλευρό τους, τους φοιτητές μαζί με τους συλλόγους τους, τους γονείς τους και τους καθηγητές τους, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας.

Η κυβέρνηση υποδέχθηκε τους χιλιάδες μαθητές με χημικά και ΜΑΤ!

Η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να μην ακούσει τα αιτήματα των μαθητών ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή καθώς το υπουργείο ήταν ζωσμένο με ΜΑΤ.  Αρνήθηκε τη συνάντηση με εκπροσώπους των μαθητών και αξιοποιώντας τη δράση μεμονωμένων ομάδων που δεν είχαν σχέση με τους μαθητές και τα δίκαια αιτήματά τους, η κυβέρνηση αμόλησε τα ΜΑΤ που επιτέθηκαν στη συγκέντρωση με χημικά απωθώντας τους μαθητές από την είσοδο του Υπουργείου.  

Καταγγέλλουμε την άγρια επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στη συγκέντρωση που μας έδειξε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς εννοεί τον «διάλογο» που ζητούσε η κυβέρνηση. 

Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση πως η τρομοκρατία, η καταστολή και η συκοφάντηση των αγώνων μας δεν περνάνε, τρανταχτό παράδειγμα η σημερινή αποφασιστική στάση των μαθητών και η μαζικότητα της σημερινής κινητοποίησης.

Θα τους κόψουμε τον αέρα, δεν θα τους επιτρέψουμε να παίζουν με τις ζωές και τις σπουδές μας η κυβέρνηση και η πολιτική της είναι αυτή που μας βγάζει στους δρόμους.

Κάθε φοιτητής σήμερα οφείλει να είναι στο δρόμο μαζί με τον φοιτητικό του σύλλογο στο πλευρό των μαθητών, των γονιών, των εργαζομένων για να καταδικάσουμε την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης για να τους δώσουμε την απάντησή μας. 

Συμμετέχουμε στην παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σήμερα στις 6μμ 

Comments are closed.