Ολοι 13 Οκτώβρη στις 6μμ στο Σύνταγμα!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΦΣ………

 

Η εκρηκτική κατάσταση που βιώνουμε αυτό το διάστημα εμείς και οι οικογένειές είναι η απόδειξη ότι το κράτος και η κυβέρνηση, δεν θέλουν και δεν μπορούν να πάρουν μέτρα που να προστατεύουν την υγεία και την ασφάλειά μας, το δικαίωμά μας στην μόρφωση και στις σπουδές. 

 

Από το πρώτο κύμα της πανδημίας η κυβέρνηση δεν εκμεταλλεύτηκε τον χρόνο που κερδίσαμε και δεν πήρε ούτε ένα μέτρο για το άνοιγμα των σχολείων και των Πανεπιστημίων με παράλληλη προστασία της υγείας μας με αποτέλεσμα σήμερα τα Πανεπιστήμια να βρίσκονται κλειστά, οι φοιτητές να οδηγούνται σε εγκατάλειψη σπουδών, μας καταδικάζει στην ανασφάλεια. Τα μόνα που έχουμε δει την κυβέρνηση να κάνει είναι να δίνει κονδύλια δεξιά και αριστερά για να είναι ανοιχτά τα πανεπιστήμια για μπίζνες, για να λειτουργούν δια ζώσης πανάκριβα μεταπτυχιακά και ξενόγλωσσα προγράμματα με δίδακτρα για να εξασφαλιστεί δηλαδή η ιδιωτική κερδοφορία στις πλάτες μας την ίδια ώρα που για εμάς τα ιδρύματα παραμένουν κλειστά, που δεκάδες φοιτητές πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε νοίκια χωρίς να ξέρουν αν θα συνεχίσουν τις σπουδές τους  

Είναι επιλογή να μην δίνει την αναγκαία χρηματοδότηση στην Παιδεία και την Υγεία αλλά μόνο για να εξασφαλίσει τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματιών παίζοντας κορόνα – γράμματα τις ζωές και τις σπουδές μας αξιολογώντας τις ανάγκες μας ως κόστος. Αντί να πάρει όλα τα μέτρα για να μπορέσουμε ουσιαστικά να επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο στο δρόμο που άνοιξαν τα προηγούμενα με στόχο να βάλει νέα εμπόδια στις σπουδές μας, να σμπαραλιάσει κι άλλο τα πτυχία μας. Ξέρουμε πολύ καλά πως υπάρχουν όλες οι δυνατότητες και οι υποδομές για να ανοίξουν όλα τα πανεπιστήμια, το ομολογούν άλλωστε μέχρι και από τις διοικήσεις των Σχολών. Μπορεί τώρα να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση γιατί η κυβέρνηση μοιράζει απλόχερα στους ΕΛΚΕ εκατομμύρια, στα κονδύλια για την λεγόμενη «αναβάθμιση της ποιότητας των ΑΕΙ» που δεν δίνει λύση σε κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά προορίζεται αποκλειστικά στο να κάνει τα Ιδρύματα πιο «ελκυστικά» στην κούρσα του ανταγωνισμού αφήνοντας αναξιοποίητες υποδομές, χώρους και διδακτικό προσωπικό που θα μπορούσε σήμερα να εξασφαλίσει το άνοιγμα των Ιδρυμάτων και τη συνέχεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας.  

Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων εγχώριων αφεντικών μας και έτσι μας μπλέκει  ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ που με τις πλάτες των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι υπεύθυνη για το αιματοκύλισμα λαών και χιλιάδων ανθρώπων. Προετοιμάζει νομοθετικές πρωτοβουλίες όπως το περαιτέρω πετσόκομμα της ασφάλισης, την κατάργηση της πληρωμής των υπερωριών, την διευθέτηση του χρόνου εργασίας και την ευελιξία μέσα στο έτος ή στο εξάμηνο, καταργώντας την πληρωμή των υπερωριών, το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς, τις ΣΣΕ. Ετοιμάζει μια νέα παρέμβαση στις εργατικές συνδικαλιστικές ελευθερίες και δικαιώματα, τόσο με την προσπάθεια εφαρμογής του νόμου «για τον περιορισμό των διαδηλώσεων» όσο και για τη νέα παρέμβαση που αφορά στην αναδιάρθρωση του συνδικαλιστικού νόμου, βάζοντας ταυτόχρονα και νέα εμπόδια στη δουλειά των ταξικών συνδικάτων, των σωματείων και των φοιτητικών συλλόγων. 

 

Απέναντι στην ενιαία επίθεση που δεχόμαστε απαντάμε με ενιαίο αγώνα στο πλευρό των εργαζόμενων γονιών μας και του λαού. Δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη. Μας φοβούνται, φοβούνται το οργανωμένο κίνημα, και θα πάρουν και νέα μέτρα για την υποταγή μας. Δυναμώνουμε την πάλη μας μέσα από τους Φοιτητικούς μας Συλλόγους, οργανώνουμε τη δράση μας και ξεκινάμε τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά με ψηλά το κεφάλι. Δε θα εγκαταλείψουμε τα όνειρα μας για τις σπουδές και τη ζωή μας. 

 

 Η τρομοκρατία, η καταστολή που επιστρατεύει η κυβέρνηση σε βάρος του λαού, της νεολαίας με τρανταχτό παράδειγμα την πρόσφατη κινητοποίηση των μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας στην οποία επιτέθηκε με ΜΑΤ και χημικά δε μας φοβίζουν! Οι προσπάθειες τρομοκράτησης, συκοφάντησης θα πέσουν στο κενό, θα πάρουν απάντηση από το δυνάμωμα του αγώνα μας για τη μόρφωση και τη ζωή που έχουμε ανάγκη. 

 

Εμείς και οι οικογένειές μας πληρώσαμε πολλά δεν θα επιτρέψουμε να πληρώσουμε ξανά! Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και απαιτούμε: 

 

 • Να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση για την Παιδεία 

 • Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτο κονδύλι στα Πανεπιστήμια για να καλυφθούν οι τρέχουσες ανάγκες. 

 • Μονιμοποίηση του προσωπικού που εργάζεται στην καθαριότητα και νέες προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα για την καθαριότητα, τη φύλαξη και τη συντήρηση των Ιδρυμάτων και των εστιών. 

 • Να πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις και να δίνονται δωρεάν σε όλους τα ατομικά μέσα προστασίας( μάσκες, αντισηπτικά). 

 • Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα Ιδρύματα με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. 

 • Ιατρικές μονάδες στελεχωμένες σε κάθε Σχολή. Διαμόρφωση σχεδίου για την αντιμετώπιση κρούσματος, για την προστασία της υγείας όλων των φοιτητών, εργαζομένων. 

 • Δωρεάν τεστ covid-19 για τους φοιτητές. 

 • Αξιοποίηση όλων των χώρων των Ιδρυμάτων με κατάλληλη διαμόρφωση τους, συνεδριακών κέντρων, δημοτικών, ιδιωτικών χώρων με την ευθύνη Υπουργείου- Ιδρυμάτων- Δήμων και Περιφερειών ώστε να πραγματοποιηθούν τα μαθήματα με αποφυγή του συγχρωτισμού. 

 • Προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, μονιμοποίηση έκτακτων διδασκόντων, βοηθητικών κα ώστε όλα τα μαθήματα να διεξαχθούν σε ολιγάριθμα κλιμάκια, να προχωρήσουν οι πτυχιακές και διπλωματικές εργασίες χωρίς άλλη καθυστέρηση.  

 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και πλήρους απασχόλησης προσωπικού στο ΕΣΥ 

 • Ανάπτυξη και Στελέχωση των ΜΕΘ 

 • Επίταξη Δομών Υγείας του Ιδιωτικού Τομέα 

 • Να καταργηθούν άμεσα οι αντεργατικές – αντιλαϊκές διατάξεις των ΠΝΠ. 

 • Να εξασφαλιστεί εισόδημα που να ανταποκρίνεται στις οξυμένες ανάγκες για όλους τους εργαζόμενους και ανέργους. 

 • Σταθερό ωράριο και μείωση του εργάσιμου χρόνου, χωρίς μειώσεις μισθών. Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας. Προστασία της Υγείας και της Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. 

 • Να μη γίνει κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καμιά διακοπή σε λαϊκή κατοικία για χρέη σε νερό, ρεύμα, τηλέφωνο.  

 • Υπεράσπιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών και δικαιωμάτων 

 

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν Σωματεία, Συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, την Τρίτη 13 Οκτώβρη και ώρα 6.30 μ.μ. στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση στις 6μ.μ στα Προπύλαια.

Comments are closed.