ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

47 χρόνια από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και ο αγώνας για «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» όχι μόνο συνεχίζεται αλλά παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ. 

  Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία οι φοιτητές με τους Συλλόγους μας δίνουμε μεγάλο αγώνα για την προστασία της υγείας μας και για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε ουσιαστικά τις σπουδές μας, κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης που φέρει εγκληματικές ευθύνες τόσο για την τραγική εξέλιξη της πανδημίας όσο και για την εκρηκτική κατάσταση που καθημερινά αντιμετωπίζουμε οι φοιτητές. Αντί η κυβέρνηση να κάνει πράξη τα δικαία αιτήματα του εργαζόμενου λαού, φοιτητών, μαθητών και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα υγείας, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ σαρώνει με νέα νομοσχέδια κάθε μορφωτικό-εργασιακό μας δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης και καταστολής, μοιράζει δεξιά και αριστερά κονδύλια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για να εξασφαλίσει πως κάτω από όλες τις συνθήκες θα συνεχίσει ανενόχλητη η κερδοφορία τους. 

Η κυβέρνηση αξιοποίησε τα γεγονότα και την δράση προβοκατόρικης ομάδας στην ΑΣΟΕΕ που καμία σχέση δεν έχουν με μας, τους συλλόγους και τους αγώνες μας για να φέρει νέες αντιδραστικές αλλαγές στα πανεπιστήμια, να εντείνει την καταστολή, να βγάλει από τα συρτάρια της σχέδια που οι φοιτητές με τους αγώνες μας ήδη έχουμε εμποδίσει και απορρίψει, σχέδια που στοχεύουν άμεσα το δικαίωμά μας στην διεκδίκηση, την οργάνωση της πάλης μέσα στους συλλόγους. Η νέα επίθεση στο οργανωμένο φοιτητικό κίνημα με πανεπιστημιακή αστυνομία, κάρτες εισόδου, αυστηροποιήση των ποινών, κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης είναι ένα μόνο κομμάτι στο παζλ της έντασης της καταστολής που διαχρονικά εντείνουν όλες οι κυβερνήσεις. Το είδαμε επί ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο τα ΜΑΤ και τα χημικά ήταν απάντηση σε όλους τους αγώνες μας αλλά και με το χτύπημα στην απεργία, το ιδιώνυμο κατά των κινητοποιήσεων για τους πλειστηριασμούς, τον νέο Ποινικό Κώδικα. Τώρα στα ίδια βήματα και η ΝΔ έφερε την κατάργηση του ασύλου, τον νόμο ενάντια στις διαδηλώσεις, τον συνδικαλιστικό νόμο που τσακίζει εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Η ένταση της καταστολής είναι βασική επιδίωξη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων για να εξασφαλίσουν πως δεν θα κουνιέται φύλλο κόντρα στην πολιτική τους. 

Η οργάνωση στους συλλόγους μας και η ένταση της διεκδίκησης για την προστασία της υγείας μας, για μόρφωση και δουλεία με δικαιώματα είναι η ξεκάθαρη και ηχηρή απάντησή μας στις προσπάθειες τις κυβέρνησης και των παρατρεχάμενών της μέσα και έξω από τις σχολές να συκοφαντήσουν τους αγώνες μας είναι η καλύτερη απάντηση μπροστά στην ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας. Οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι επιβεβαιώνουν πως ο αγώνας μας είναι επίκαιρος και αναγκαίος τόσο για το σήμερα όσο και για την επόμενη μέρα Είναι μονόδρομος για όλους μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μας, να γίνουμε περισσότεροι, πιο δυνατοί, πιο μαχητικοί, να περάσουμε στην αντεπίθεση για όλα αυτά που αξίζουμε. Η ιστορία των αγώνων των φοιτητών και του λαού μας, η εξέγερση του Πολυτεχνείου μας δίνει πολύτιμα εφόδια για να κάνουμε τον αγώνα που ήδη δίνουμε πιο αποτελεσματικό, πιο επιθετικό απέναντι σε όσους χτυπούν τα δικαιώματά μας, βγάζοντας μπροστά τις δικές μας πραγματικές ανάγκες. 

Έχουμε πλέον τη δική μας αγωνιστική πείρα, τίποτα δεν γίνεται όσο μένουμε θεατές! 

Η ίδια η εξέγερση του Πολυτεχνείου διδάσκει… 

…κανένας αντίπαλος, όσο ισχυρός και αν φαίνεται δεν είναι ανίκητος! Ο οργανωμένος αγώνας του λαού και της νεολαίας κόντρα σε κυβερνήσεις και ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς είναι η δύναμη που έχουμε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! Είναι η δύναμη που κατάκτησε το άσυλο για τους αγώνες των φοιτητών κόντρα στο κλίμα έντονης καταστολής τα χρόνια της δικτατορίας. Αυτή η δύναμη θα κάνει και σήμερα κουρελόχαρτο το νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τα σχέδια της κυβέρνησης για την ένταση της καταστολής μέσα στα πανεπιστήμια. 

…ο αγώνας μας για υγεία, μόρφωση, πτυχία, σπουδές με δικαιώματα γίνεται πιο δυνατός όταν συμπορευόμαστε με το εργατικό κίνημα, τα σωματεία, τον λαό. Οι φοιτητές του 73 είχαν την στήριξη του εργαζόμενου λαού που είχε κατακλύσει τους δρόμους έξω από πολυτεχνείο, των χιλιάδων κρατούμενων αγωνιστών στις φυλακές, την αλληλεγγύη των αγροτών της υπαίθρου. Έτσι και σήμερα ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και παλεύουμε για την προστασία της υγείας μας, για να μην πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα για άλλη μια φορά. 

…η ειρήνη, η ασφάλεια, η φιλία των λαών ήταν και είναι οι αξίες των φοιτητών. Κάνουμε και δική μας υπόθεση την πάλη ενάντια στους άδικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που σκοτώνουν και ξεριζώνουν λαούς. Το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου: «Έξω το ΝΑΤΟ -Έξω οι ΗΠΑ» είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, σήμερα που βάσεις του θανάτου είναι σπαρμένες σε κάθε σπιθαμή της χώρα μας, που η κυβέρνηση δίνει με το κιλό δισεκατομμύρια στο ΝΑΤΟ την ώρα που δεν δίνει ούτε δεκάρα τσακιστή για την υγεία και την μόρφωσή μας. Η περιοχή μας βρωμάει μπαρούτι, ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με την στάση τους δίνουν πράσινο φώς στη Τούρκικη Κυβέρνηση να εντείνει την προκλητικότητα, έχουν βγάλει στο παζάρι σύνορα, πηγές ενέργειας στη περιοχή οξύνοντας τους ανταγωνισμούς με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πχ Ρωσία, για να κερδίσουν για μια ακόμα φορά οι λίγοι που εκμεταλλεύονται τους λαούς όλου του κόσμου. Η ενεργή συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς τους σχεδιασμούς μας κάνει «θύτες και θύματα» στα επικίνδυνα σχέδιά τους. Χρεοκοπεί για τα καλά το αφήγημά της κυβέρνησης που παρουσιάζει το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ ως παράγοντες σταθερότητας και εγγυητές της ασφάλειας. 

…η ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση είναι εμπόδιο στην ανάπτυξη των αγώνων μας. Ο λαός και οι φοιτητές δεν διαπραγματεύτηκαν την μετεξέλιξη της Χούντας, δεν έδωσαν ανοχή σε καμία μορφή του σάπιου συστήματος. Έτσι και εμείς σήμερα δεν διαπραγματευόμαστε τα δικαιώματά μας, κάθε κυβέρνηση υλοποίησε πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ που σήμερα μας έχουν φτάσει ως εδώ. 

…οι φοιτητές αντιμετώπισαν με σθένος την προσπάθεια της δικτατορίας να παρέμβει στη λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων. Έφτιαξαν τη δικής τους ΑΝΤΙ-ΕΦΕΕ κόντρα στην ΕΦΕΕ που η Χούντα είχε βάλει τους εκπροσώπους της για να ελέγχει το φοιτητικό κίνημα. Έτσι και σήμερα απαντάμε με το δυνάμωμα των συλλόγων μας, την οργάνωση σε κάθε τμήμα, έτος και σχολή και βγαίνουμε στην αντεπίθεση για όσα έχουμε ανάγκη. 

ΤΙΜΑΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ – ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η ΓΕΝΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ! 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα παπαγαλάκια της έτρεξαν με το που μπήκε ο Νοέμβρης να απαγορεύσουν και να ρίξουν λάσπη στον εορτασμό του Πολυτεχνείου. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα τους περάσει! Ο εορτασμός δεν μπορεί να απαγορευτεί, κάθε χρόνο στέλνουμε μήνυμα αγώνα και ανυπακοής και φέτος ακόμα περισσότερο που ο εορτασμός είναι συνυφασμένος με τον αγώνα μας για την προστασία της υγείας μας και των δικαιωμάτων μας, κόντρα στην απαγόρευση, την καταστολή και την συκοφάντηση. Τους μόνους που εξυπηρετεί είναι όλους όσους θέλουν να μην διεκδικούμε, να μην αγωνιζόμαστε, όσους θέλουν στα πανεπιστήμια, τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία να κυριαρχεί σιγή νεκροταφείου για να περνάνε ανενόχλητοι τα αντιλαϊκά τους σχέδια, για να συνεχίζουν με ευκολία οι μπίζνες στις πλάτες μας. Το Πολυτεχνείο για μας είναι γερή παρακαταθήκη που μας διδάσκει ότι μόνη απάντηση είναι το δυνάμωμα της οργάνωσης και της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων.  

Τους το ξεκαθαρίζουμε lockdown κάνουμε στην πολιτική τους! Οργανώνουμε την συμμετοχή μας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και τις αναγκαίες αποστάσεις στον 3ήμερο εορτασμό και στην αντιιμπεριαλιστική πορεία την Τρίτη 17/11!

Comments are closed.