Δελτίο Τύπου των Εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον ΣΟΦΕΠΑ

Δελτίο Τύπου των Εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ στον ΣΟ. ΦΕΠΑ 

Με πρωτοβουλία των εκλεγμένων με την Πανσπουδαστική ΚΣ, σήμερα Δευτέρα 14 /12, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση με τον Αντιπρύτανη Φοιτητικής Μέριμνας κ. Καραδήμα για το κλείσιμο του εστιατορίου. 

Στην συνάντηση απαιτήσαμε να ανοίξει άμεσα η λέσχη για να μπορούμε, οι οικότροφοι της ΦΕΠΑ, να έχουμε φαγητό.  

Ο Αντιπρύτανης επέμεινε στο απαράδεκτο κλείσιμο της λέσχης επικαλούμενος διάφορα προσχήματα. 

Για το μόνο που μας ενημέρωσε είναι πως μέχρι στιγμής οι οικότροφοι της ΦΕΠΑ θα έχουν την δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από την λέσχη σίτισης της Φιλοσοφικής (4,8 χλμ απόσταση από και προς την εστία). 

Και αναρωτιόμαστε μπορεί ένας οικότροφος: 

  •  να περπατάει 4,8χλμ το πρωί, 4,8 χλμ το μεσημέρι και 4,8 χλμ το βράδυ για να πάρει ένα πιάτο φαΐ; 

  • να μπαίνει 6 φορές τη μέρα σε ένα λεωφορείο για να φτάσει στη λέσχη της Φιλοσοφικής;;; Πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας που η διασπορά του ιού είναι τεράστια στα ΜΜΜ;;; 

  • οι γείτονές μας οικότροφοι, που είναι ΑμΕΑ, φοιτητές με κινητικά προβλήματα και προβλήματα στην όραση, πως θα φάνε;;;  

 

Απαιτούμε εδώ και τώρα Πρυτανεία και ΙΝΕΔΙΒΙΜ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και  να ανοίξουν ΤΩΡΑ το εστιατόριο της ΦΕΠΑ. 

 Μέχρι τότε να εξασφαλίσουν με κάθε τρόπο την διανομή του φαγητού μας από το εστιατόριο της Φιλοσοφικής μέχρι την εστία!! 

 

Καλούμε το ΔΣ του Σ.Ο.ΦΕΠΑ – που με ευθύνη της πλειοψηφίας του ΔΣ έχει συνεδριάσει μόνο 2 φορές μέσα σε 2 χρόνια – ακόμα και τώρα, να συνεδριάσει για να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε τόσο για το κλείσιμο της σίτισης όσο και για τα υπόλοιπα θέματα.

Ήδη δεκάδες φοιτητές υπογράφουμε το κάλεσμα για ΓΣ του Συλλόγου μας και απαιτούμε να είμαστε εμείς αυτοί που θα αποφασίζουμε με ποιόν τρόπο και ποιες μορφές θα οργανώσουμε τον αγώνα μας για να ανοίξει το εστιατόριο, για το πώς θα γίνουν πράξη τα δίκαια αιτήματά μας για την προστασία της υγείας μας, για τις παρατάσεις και τις εισδοχές. 

Όλοι εμείς που μένουμε στην εστία και αγωνιούμε για αυτά που καθημερινά αντιμετωπίζουμε, ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα δικά μας χέρια! 

Καλούμε το ΔΣ να συνεδριάσει, να αποφασίσει και να οργανώσει μαζί με όλους εμάς 

  • Παρέμβαση στην εφορία την Τρίτη 15/12. 

  • Συνάντηση με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ την Τετάρτη 16/12. 

  • Παράσταση στο Υπ. Παιδείας και πραγματοποίηση συνάντησης τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας την Πέμπτη 17/12.   

 

 

 

                                             

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

a

Comments are closed.