ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ Κ.Σ.ΣΤΟ Σ.Ο. ΦΕΠΑ

 

«Για τη σημερινή συνάντηση με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ και την απαράδεκτη στάση  εκπροσώπου του Ιδρύματος» 

Σήμερα, Τετάρτη 22/12, οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική ΚΣ πραγματοποιήσαμε κινητοποίηση στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ για να απαιτήσουμε το άμεσο άνοιγμα του εστιατορίου μας και την επίλυση όλων των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε το τελευταίο διάστημα. 

Συναντηθήκαμε με τον υπεύθυνο Προμηθειών  κ. Σταυρόπουλο, καθώς ο πρόεδρος του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κ. Δέρβος, βρισκόταν σε άδεια. Πραγματικά αναρωτιόμαστε πόσο διαρκούν οι άδειες του προέδρου του ΙΝΕΔΙΒΙΜ (σσ πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ);; Εδώ και 2 εβδομάδες που προσπαθούμε να τον συναντήσουμε, δεν απαντά και δεν βρίσκεται ποτέ στο γραφείο του!! 

Πιο συγκεκριμένα για τη συνάντηση: 

Μας ανέφερε ότι για την εξασφάλιση της σίτισής μας, το ΙΝΕΔΙΒΙΜ είναι αρμόδιο μόνο για την έλευση του συνεργείου στην εστία. Από εκεί και πέρα, υπεύθυνοι για το αν θα λειτουργήσει το εστιατόριο είναι η Πρυτανεία και η διοίκηση της εστίας.  

Για ακόμα μία φορά είδαμε «να πετιέται το μπαλάκι» ευθυνών από τον έναν στον άλλον, χωρίς όμως το ΙΝΕΔΙΒΙΜ να παραδέχεται ότι για το κλείσιμο του εστιατορίου άρα και την διακοπή της δουλειάς του συνεργείου έχουν τεράστιες ευθύνες και οι ίδιοι! 

Επίσης όταν του επισημάναμε ότι μέσα σε αυτά τα πλαίσια δεν πρέπει να απολυθεί κανένας εργαζόμενος του εστιατορίου από τον εργολάβο, που χρηματοδοτείται από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ, δεν μας έδωσε καμία απάντηση, παρά μόνο επιδόθηκε σε απαράδεκτες εκφράσεις για τους εστιακούς! 

Χωρίς κανένα ίχνος ντροπής μας είπε ότι βλέπουμε παντού προβλήματα και κάθε φορά κλαιγόμαστε για αυτά!!! 

Μάλιστα κατηγόρησε εμάς και τις οικογένειες μας που έχουμε 6,000 ευρώ ετήσιο εισόδημα και δεν πληρώνουμε φόρους, ότι «έχουμε και απαιτήσεις»!!!  

Το μένος του απογειώθηκε όταν έφυγε εκνευρισμένος χωρίς να δώσει καμιά απάντηση στα ξεκάθαρα αιτήματά μας, λέγοντάς μας πως δεν μπορεί να επικοινωνήσει (!!?!?!?!) μαζί μας και πως απορεί που είμαστε και σε Πανεπιστήμιο!! 

Όλα αυτά που ακούσαμε σήμερα ξεπερνούν κάθε όριο πρόκλησης!! 

Απαιτούμε τη διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να πάρει (επιτέλους) θέση για τα προβλήματά μας, καθώς και για την απαράδεκτη στάση του υπεύθυνου Προμηθειών κ. Σταυρόπουλου!! 

Να μας απαντήσουν εδώ και τώρα: 

1ον Η διοίκηση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ θεωρεί τους φοιτητές με άνεργους γονείς, τους φοιτητές από μονογονεϊκές οικογένειες, τους ορφανούς φοιτητές, τους φοιτητές με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με προβλήματα υγείας, τους φοιτητές ΑμΕΑ ΤΖΑΜΠΑΤΖΗΔΕΣ;;;;;; Γιατί όσοι μένουμε στην εστία από τέτοιες οικογένειες καταγόμαστε και είμαστε υπερήφανοι, που παρ’ όλες τις δυσκολίες, όχι μόνο περάσαμε στο Πανεπιστήμιο αλλά και δε συμβιβαζόμαστε με τις δυσκολίες. 

2ον Είναι δυνατόν να μας έχουν αφήσει ήδη μια εβδομάδα νηστικούς και να μην ξέρουμε τι θα κάνουμε;; Να μην ανοίγουν το εστιατόριο τις μέρες των γιορτών που – ειδικά φέτος – θα μείνουν τόσοι οικότροφοι στη εστία;; 

3ον Είναι δυνατόν, εν μέσω του 2ου κύματος της πανδημίας, να μην έχουν πάρει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας μας;; Να μην γίνονται τακτικές απολυμάνσεις, επαναλαμβανόμενα τεστ;; 

4ον Είναι δυνατόν μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα (15/12) να μην υπήρχε θέρμανση στο Δ κτίριο της ΦΕΠΑ;;; 

 

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ απαιτούμε από ΙΝΕΔΙΒΙΜ – Πρυτανεία ΕΚΠΑ – Υπουργείο Παιδείας: 

  • Να ανοίξει το εστιατόριο και να παραμείνει ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών των Χριστουγέννων. 

  • Εβδομαδιαίες απολυμάνσεις. 

  • Επαρκή μέσα προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά) για όλους τους οικότροφους. Να μπουν αντισηπτικά σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους. 

  •  Μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη της διοίκησης για όλους τους οικότροφους. 

  • Να υπάρξει μέριμνα για όσους φοιτητές επιστρέφουν στον τόπο καταγωγής τους προκειμένου να πραγματοποιηθούν τεστ πριν την αναχώρηση τους και πριν την επιστροφή τους. 

  • Να γίνουν δεκτές όλες οι παρατάσεις των φοιτητών που τις δικαιούνται και να είναι ετήσιες. 

  • Να γίνουν δεκτές όλες οι εισδοχές όλων των φοιτητών που πληρούν τα κριτήρια. 

 

ΥΓ. Καλούμε τους υπευθύνους του ΙΝΕΔΙΒΙΜ να περάσουν καμιά βόλτα από την Εστία, να δουν πως ζούμε. Γιατί μάλλον δεν έχουν περάσει ούτε απ΄ έξω. Η διεύθυνση είναι Ούλωφ Πάλμε 2-4.  

 

Comments are closed.