Σχόλιο του ΜΑΣ για τη διανομή των συγγραμμάτων

Eκτελεστική Γραμματεία 

Φτάνει πια ο εμπαιγμός! Να παραδοθούν ΤΩΡΑ τα συγγράμματα!

  Ένα μήνα πριν από την εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου και οι φοιτητές όλης της χώρας περιμένουμε ακόμη τα συγγράμματά μας. Φτάνει πια ο εμπαιγμός σε βάρος μας! Η "προσπάθεια" που κάνουν όπως λένε κυβέρνηση και διοικήσεις δεν παραμυθιάζει ούτε μικρά παιδιά! Μπορούσαν και έπρεπε να έχουν εξασφαλίσει το ελάχιστο….να πάρουμε τα βιβλία μας έγκαιρα. Η κυβέρνηση ήξερε να εξασφαλίσει σε χρόνο dt εκατομμύρια ευρώ για την ‘’πανεπιστημιακή αστυνομία’’, για κάμερες στις σχολές…μονο τελικά για τις δικές μας ανάγκες «δεν υπάρχουν λεφτά»! 

Το γεγονός ότι η παράδοση των συγγραμμάτων γίνεται κατ΄ οίκον δεν αποτελεί απάντηση για την τεράστια καθυστέρηση, η οποία μάλιστα επαναλαμβάνεται για δεύτερη φορά μετά το φιάσκο του εαρινού εξαμήνου που τα συγγράμματά έφτασαν στα χέρια μας ακόμη και μετά την εξέταση των αντίστοιχων μαθημάτων! Εξακολουθούμε μετά από τόσους μήνες που τα Ιδρύματα παραμένουν κλειστά να παλεύουμε χωρίς τα στοιχειώδη εργαλεία: τεχνικό εξοπλισμό, πρόσβαση σε βιβλιογραφία που είναι απαραίτητη  ακόμη και για να εξεταστούμε αλλά δεν περιλαμβάνεται στα συγγράμματα. Πασχίζουμε να μελετήσουμε και να λύσουμε απορίες μέσω e-mail και τηλε- διδασκαλίας μετ' εμποδίων. Πολλοί από τους  φοιτητές που κατάφεραν να πάρουν τη μετεγγραφή τους όχι μόνο δεν έχουν πάρει βιβλία αλλά δεν κατάφεραν καν να τα δηλώσουν και κινδυνεύουν να χάσουν το εξάμηνο τους. 

Δε θα βάλουμε άλλο τις σπουδές και την εξεταστική μας σε κίνδυνο! Κυβέρνηση και Διοικήσεις να αναλάβουν τώρα τις ευθύνες τους! 

Διεκδικούμε: 

  • Άμεση και δωρεάν αποστολή των συγγραμμάτων στην ακριβή διεύθυνση που δηλώνει ο κάθε φοιτητής. 

  • Να αναρτηθούν τα συγγράμματα στο e-class εφόσον υπάρχουν ηλεκτρονικές εκδόσεις. 

  • Να αναρτηθεί όλο το αναγκαίο εκπαιδευτικό υλικό στις αντίστοιχες διαδικτυακές πλατφόρμες. 

  • Να προσαρμοστεί η εξεταστέα ύλη, ο χρόνος και ο τρόπος εξέτασης λαμβάνοντας υπόψη το τρόπο της διδασκαλίας και το χρόνο διανομής των συγγραμμάτων. 

  • Να καταργηθούν τα όρια δήλωσης μαθημάτων στον Εύδοξο. Να δηλώσουμε και να παραλάβουμε όλα  τα συγγράμματά για τα μαθήματα που έχουμε δηλώσει. 

  • Να ξανανοίξει η δήλωση μαθημάτων για το χειμερινό εξάμηνο  προκειμένου να δηλώσουν οι μετεγγραφέντες φοιτητές και όσοι εγγράφονται στα Ιδρύματα με ειδικές κατηγορίες. 

  • Δωρεάν πρόσβαση όλων των φοιτητών σε ηλεκτρονικά περιοδικά, ψηφιοποιημένες βιβλιοθήκες και όλη την απαραίτητη βιβλιογραφία για την εκπόνηση εργασιών. 

  • Δωρεάν τεχνικός εξοπλισμός,  πρόσβαση στο διαδίκτυο  και μεριμνά ώστε όλοι οι φοιτητές να συμμετέχουν με τους κατάλληλους όρους στην εξ΄ αποστάσεως διδασκαλία. 

 

 


Comments are closed.