Απόφαση του ΦΣ Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ για τις απαράδεκτες εξαγγελίες για τον περιορισμό των δημοσιογράφων

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ & ΜΜΕ 


Ούτε σκέψη για περιορισμό στην δημοσιογραφική ελευθερία!  

Καταδικάζουμε το νέο κυβερνητικό σχέδιο «διαχείρισης των συναθροίσεων» που προβλέπει «μάντρωμα» δημοσιογράφων και φωτογράφων σε χώρο ελεγχόμενο από την αστυνομία με προφανή στόχο τον κρατικό έλεγχο της πληροφόρησης και της ενημέρωσης με την επιβολή προληπτικής λογοκρισίας!

Συγκεκριμένα προβλέπει πως κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης «η αστυνομία θα οριοθετεί ένα συγκεκριμένο χώρο για τους δημοσιογράφους» και ένας αξιωματικός της «θα λειτουργεί ως σύνδεσμος και δίαυλος επικοινωνίας μαζί τους καθ' όλη τη διάρκεια της συνάθροισης, έχοντας ως στόχο τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση» και την «ανεμπόδιστη διεξαγωγή των αστυνομικών επιχειρήσεων».

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τι θα βλέπει το φως της δημοσιότητας, όχι μόνο με τη διοχέτευση του επιλεγμένου από την αστυνομία υλικού, αλλά και με τον ορισμό ακόμα και του χώρου όπου μπορούν να βρίσκονται οι δημοσιογράφοι. Είναι απαράδεκτο!

Οι νέοι δημοσιογράφοι, οι αυριανοί εργαζόμενοι στον χώρο της ενημέρωσης καταδικάζουμε κάθε σκέψη για περιορισμό της δημοσιογραφικής δράσης! Τα σχέδια της κυβέρνησης θα μείνουν στα χαρτιά!

Comments are closed.