Δελτίο Τύπου 25-2

Εκτελεστική Γραμματεία

Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε!

Ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά!

Τα σημερινά συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, σε πόλεις όλης τη χώρας είναι η μεγαλειώδης απάντηση χιλιάδων φοιτητών στο κρατικό όργιο καταστολής, στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να τιναχτούν οι σπουδές μας στον αέρα!

Οι χιλιάδες φοιτητές που αυτές τις μέρες βρισκόμαστε στο δρόμο στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα καταδίκης της επίθεσης και των διώξεων σε βάρος των συμφοιτητών μας! Η καταστολή και η τρομοκρατία δε θα εμποδίσουν τον αγώνα μας για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη, για να γίνουμε ξανά φοιτητές! Μπορεί η κυβέρνηση που έχει την πλειοψηφία στη Βουλή να ψήφισε το νομοσχέδιο όμως εμείς είμαστε χιλιάδες σε όλη τη χώρα και δε θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί. Φοιτητές, μεταπτυχιακοί, μαθητές και εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι έχουμε απορρίψει τα κυβερνητικά μέτρα, εδώ και εβδομάδες τους χαλάμε τα σχέδια!

Το οργανωμένο σχέδιο καταστολής της κυβέρνησης θα πέσει στο κενό!Η επίθεση, οι συλλήψεις και οι κατηγορίες σε βάρος των φοιτητών του ΑΠΘ δείχνουν τον πραγματικό στόχο της κυβέρνησης και της πολιτικής της. Θέλουν την αστυνομία μέσα στις Σχολές και τους φοιτητές στα σπίτια τους! Αντιμετωπίζουν τους φοιτητές που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους στις σπουδές, που θέλουν να ανοίξει η Σχολή τους ως εγκληματίες. Καλλιεργούν την τρομοκρατία με στόχο να εξασφαλίσουν «σιγή ιχθύος» μπροστά στα νέα μέτρα που κάνουν το Πανεπιστήμιο ακόμη χειρότερο. Ένα τέτοιο Πανεπιστήμιο- επιχείρηση, με ολοένα και μεγαλύτερα εμπόδια για εμάς και τις οικογένειές μας, με πτυχία- προσόντα, με καταστολή για όποιον διεκδικεί, χτίζουν η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις. Η στάση της Πρυτανείας του ΑΠΘ δείχνει ότι ο τσακωμός παλιών και νέων κυβερνήσεων για την αστυνόμευση στα Πανεπιστήμια είναι κάλπικος. Προσπαθούν να κρύψουν τη συμφωνία τους για την ενίσχυση της καταστολής απέναντι στην οργή μας που μεγαλώνει!

Το Πανεπιστήμιο ανήκει σε όλους εμάς και τις ανάγκες μας και όχι στην Αστυνομία και το Υπουργείο, δε θα επιτρέψουμε την εφαρμογή του νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοϊδη! Σύγκλητοι και Συνελεύσεις Τμημάτων- Σχολών να ακούσουν τη φωνή των φοιτητών όλης της χώρας και να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του νομοσχεδίου της κυβέρνησης! Η αστυνόμευση, οι πειθαρχικές ποινές, οι διαγραφές, όλα τα νέα μέτρα που υπονομεύουν τις σπουδές μας να μείνουν στα χαρτιά!

Το νέο εξάμηνο ξεκινά. Εργαστήρια, κλινικές, πρακτικές και μαθήματα είναι για τρίτο συνεχόμενο εξάμηνο στον αέρα! Φτάνει πια η κοροϊδία σε βάρος μας! Θέλουμε να γίνουμε ξανά φοιτητές! Κρατάνε τις Σχολές μας εδώ και ένα χρόνο κλειστές αδιαφορώντας για τις τραγικές επιπτώσεις στη μόρφωση και τη ζωή μας! Έχουν το θράσος να ονομάζουν αναβάθμιση τα μέτρα που θα κάνουν τις σπουδές μας χειρότερες και ενώ κλείνουν τα αυτιά στα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων όλης της χώρας, χιλιάδων φοιτητών για επαναλειτουργία των Σχολών με μέτρα προστασίας! Ως εδώ! Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να πάρει μέτρα ώστε με το τέλος των περιοριστικών μέτρων να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια. Να προσληφθούν καθηγητές, να εξασφαλιστούν αίθουσες διδασκαλίας, υγειονομικό προσωπικό, συχνά δρομολόγια πανεπιστημιακών λεωφορείων.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τις σπουδές που έχουμε ανάγκη, για να γίνουμε ξανά φοιτητές!Έχουμε την δύναμη μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους, το συλλογικό οργανωμένο αγώνα να εμποδίσουμε τα σχέδιά τους, να επιβάλουμε τη θέλησή μας!

ΟΛΟΙ 10 ΜΑΡΤΗ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Comments are closed.