Δελτίο τύπου της σύσκεψης Φοιτητικών Συλλόγων Ιωαννίνων της Τρίτης 2/3

Το μεσημέρι της Τρίτης 2/3 πραγματοποιήθηκε σύσκεψητων Φοιτητικών Συλλόγων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων , πιο συγκεκριμένα της Ιατρικής , του ΒΕΤ, του Ιστορικού- αρχαιολογικού , του Φυσικού , του Παιδαγωγικού Δημοτικής και του Παιδαγωγικού Νηπιαγωγών . Ανταλλάχτηκε πείρα, έγινε πλούσια και ζωντανή συζήτηση για τη  συνέχεια του αγώνα και της δράσης μας για να ανοίξουν οι  σχολές μας με όλα τααπαραίτητα μέτρα προστασίας, για να πραγματοποιηθούν άμεσα δια ζώσης τα εργαστήρια , οι κλινικές και οι πρακτικές από αυτό το εαρινό εξάμηνο , για την ασφαλή μετακίνηση φοιτητών πίσω στη πόλη των Ιωαννίνων , για να μην  εφαρμοστεί ο νέος νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη και ενάντια στην ένταση της καταστολής , όπου έγινε και συζήτηση ενάντια στην προσπάθεια για εισβολή της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων .

Επίσης , στην σύσκεψη συζητήθηκε η απόφαση της χτεσινής συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στην οποία είχε παρέμβει εκπρόσωπος των Φοιτητικών Συλλόγων , όπου έθεσε την κάθετη διαφωνία μας για την είσοδο της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, καθώς και τα αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επαναλειτουργίας των σχολών ,να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να πραγματοποιηθούν δια ζώσης οι κλινικές ,τα εργαστήρια και οι πρακτικές και να γίνει εμβολιασμός των φοιτητών . Θεωρούμε πως η απόφαση της συγκλήτου, που στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Φοιτητικών Συλλόγων που ένα χρόνο τώρα με μεγάλες κινητοποιήσεις , συλλαλητήρια , γενικές συνελεύσεις τα διεκδικούν , καθώς και η διαφωνία της εισόδου της αστυνομίας στο Πανεπιστήμιο, είναι κάτι το αυτονόητο, το οποίο πρέπει να υιοθετηθεί από το σύνολο των συνελεύσεων των Τμημάτων στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ,αλλά και από όλα τα Πανεπιστήμια πανελλαδικά .

Στη σύσκεψη απευθύνθηκε πλατύ κάλεσμα σε όλους τους Φοιτητικούς συλλόγους των Ιωαννίνων  , ώστε να πάρουν αποφάσεις , να ανοίξει η συζήτηση για να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα τους , να παρθούν μέτρα ώστε περισσότεροι φοιτητές να μπουν στη μάχη και να δοθεί δυναμική απάντηση για να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα και να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως- Χρυσοχοϊδη στην πράξη , μακριά από λογικές και ενέργειες που δίνουν  πάτημα στην Κυβέρνηση για όξυνση της καταστολής .

Η σύσκεψη κατέληξε στις εξής πρωτοβουλίες :

• Την Τετάρτη 3/3 στον χώρο του Πανεπιστημίου – ημέρα δράσης ενάντια στην όξυνση της καταστολής και για να ανοίξουν οι σχολές μας .
• Πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων ,Συνελεύσεων ετών και ανοιχτών Διοικητικών συμβουλίων  σε όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους .
• Την Πέμπτη 4/3 στις 12 μ.μ. στην ΠεριφέρειαΗπείρου καλούμε σε συλλαλητήριο Φοιτητικών Συλλόγων
• Την Τετάρτη 10/3 , μέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος κλειστών Πανεπιστημίων , θα πραγματοποιηθεί μεγάλο φοιτητικό συλλαλητήριο .
• Μπροστά στις 8/3 , παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας , θα πραγματοποιηθούν πολύμορφες δράσεις

Comments are closed.