ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΗΝ Π.Κ.Σ ΣΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ Φ.Σ ΤΟΥ ΕΜΠ

Το τελευταίο διάστημα οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ μαζί με 10δες φοιτητικούς συλλόγους σε όλη την Αθήνα, δίνουμε από κοινού έναν αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση των σπουδών μας, για να ανοίξουν οι σχολές μας, για να μην εφαρμοστεί ο νόμος έκτρωμα Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη.

Αποδείχτηκε το προηγούμενο διάστημα ότι η δύναμη μας βρίσκεται στη κοινή δράση των Συλλόγων μας που επιτεύχθηκε μέσα από συσκέψεις συντονισμού που πραγματοποιούνται όλο το προηγούμενο διάστημα! Μάλιστα στο Ίδρυμα μας όταν ο αγώνας μας ενώθηκε με τον αγώνα των εργαζομένων, των καθηγητών μας, καταφέραμε να εμποδίσουμε την εισβολή της αστυνομίας στο Ίδρυμα, στείλαμε μαχητικό μαζικό μήνυμα σε πρυτανεία και κυβέρνηση ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, ότι ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί!

Μπαίνουμε σε μία βδομάδα κρίσιμη, όπου σύμφωνα με τις εξαγγελίες, η  κυβέρνηση θα επιχειρήσει να εφαρμόσει το νόμο για την πανεπιστημιακή αστυνομία, όπου το εξάμηνο προχωράει και οι σχολές μας μένουν κλειστές και έτσι η ανάγκη για συζήτηση, κλιμάκωση του αγώνα μας είναι πιο αναγκαία από ποτέ! Για αυτό το λόγο, 14 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη την Αθήνα και μάλιστα 4 από το ΕΜΠ (Χημικοί Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Μεταλλειλόγοι, Νέων Εστιών) καλούν σε συντονισμό όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας, την Δευτέρα στις 15:00 και μάλιστα στο Ίδρυμα μας, όπου τις τελευταίες μέρες χτυπάει η καρδιά του αγώνα με δεκάδες κινητοποιήσεις, αποκλεισμούς και δράσεις. Οι εκλεγμένοι με την Πανσπουδαστική Κ.Σ καταθέσαμε την παραπάνω πρόταση σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια του ΕΜΠ.

Δεν περιμέναμε φυσικά η συγκεκριμένη πρόταση να βρει σύμφωνη τη ΔΑΠ η οποία παραμένει άφαντη όταν πρόκειται για τα προβλήματα των φοιτητών και παρουσιάζεται μόνο για να συκοφαντήσει τους αγώνες μας και να υποστηρίξει το έργο της κυβέρνησης! Έχει άλλωστε κατοχυρωθεί πλέον ως η παράταξη των κλειστών σχολών και της πανεπιστημιακής αστυνομίας! Δεν έχει καμία σχέση με τις ανησυχίες και τις ανάγκες των χιλιάδων φοιτητών που αγωνιούν για την πορεία των σπουδών τους!

Μεγάλο προβληματισμό όμως πρέπει να προκαλέσει η στάση των ΕΑΑΚ στους φοιτητικούς συλλόγους των Τοπογράφων, της ΣΕΜΦΕ, των Μηχανολόγων, των Ναυπηγών και των ΗΜΜΥ που ενώ έχει κατατεθεί η πρόταση των 14 Συλλόγων, οι συγκεκριμένες δυνάμεις δεν τοποθετούνται στο Διοικητικό Συμβούλιο, βάζοντας εμπόδια στην προσπάθεια συντονισμού και κοινής πάλης όλων των συλλόγων της Αθήνας για να οργανώσουν τον αγώνα τους. Για ακόμα μια φορά αποκαλύπτεται ότι οι συγκεκριμένες δυνάμεις δεν μπορούν να εγγυηθούν την οργάνωση του αγώνα και την κλιμάκωση του! Αλλιώς ας απαντήσουν στους φοιτητές, γιατί θέλουν να αποκλείσουν τους συγκεκριμένους Συλλόγους από μία σύσκεψη που θα συζητηθεί η διοργάνωση του μεγάλου φοιτητικού συλλαλητηρίου την Πέμπτη 15 Απρίλη στη 13:00 στα Προπύλαια που έχουν αποφασίσει όλοι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας!

Κάθε μέρα και κάθε ώρα είναι πολύτιμη για τον αγώνα μας και κάθε καθυστέρηση υπονομεύει την ετοιμότητα που πρέπει να δείξουν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι απέναντι στην προσπάθεια εφαρμογής του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, αλλά και την πάλη για να γίνουμε ξανά φοιτητές! Κανένας φοιτητής να μη δεχτεί ο Σύλλογος του να λείπει από αυτό τον αγώνα! Η σύσκεψη των Φ.Σ τη Δευτέρα 15:00 στην Πολυτεχνειούπολη είναι κρίσιμη για την κλιμάκωση του αγώνα μας!

Comments are closed.