Ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ για τη στήριξη και την κοινή δράση με τους καθηγητές και τους εργαζόμενους των Πανεπιστημίων

Φοιτητές, καθηγητές, εργαζόμενοι δίνουμε μαζί τον αγώνα για να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας!Να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη!

Χιλιάδες φοιτητές σε όλη τη χώρα μαζί με τους καθηγητές μας, εργαζόμενους εδώ και ένα χρόνο δίνουμε μάχη μέσα στις συνθήκες της πανδημίας. Ερχόμαστε αντιμέτωποι με το αντιεκπαιδευτικό έργο της κυβέρνησης, την επιλογή της να κρατάει τις σχολές μας κλειστές, να μη δίνει ούτε ένα ευρώ και να μην παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να επιστρέψουμε στα αμφιθέατρα και την ίδια στιγμή περνάει νομοσχέδια ενάντια στις ανάγκες μας. Μπορεί η κυβέρνηση να ψήφισε το απαράδεκτο νομοσχέδιο στη Βουλή αλλά τα Πανεπιστήμια είμαστε όλοι εμείς: φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι! Τώρα είναι η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι του νομοσχεδίου έχει αποδειχτεί ο ρόλος του. Η εγκαθίδρυση της αστυνομίας στις Σχολές, οι επιθέσεις και οι διώξεις σε βάρος φοιτητών που κινητοποιούνται για το αυτονόητο, τα μέτρα που μειώνουν τους εισακτέους στα Πανεπιστήμια πετώντας χιλιάδες φοιτητές απ’ έξω είναι χτύπημα στις ανάγκες μας. Την ίδια ώρα που το εαρινό εξάμηνο έχει ξεκινήσει με τεράστια κενά και προβλήματα ο Σύγκλητοι, οι Συνελεύσεις των Τμημάτων καλούνται να βάλουν σε εφαρμογή το νομοσχέδιο. Είναι εμπαιγμός η κυβέρνηση να ονομάζει αναβάθμιση των Πανεπιστημίων τα απαράδεκτα μέτρα όπως η «Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής». Εδώ και χρόνια, πόσο μάλλον την περίοδο που διανύουμε υποβάθμιση για τα Πανεπιστήμια δεν είναι ο «όγκος» των φοιτητών αλλά η πολιτική που τους αναγκάζει να παλεύουν χωρίς καμία στήριξη για να μορφωθούν. Τα νέα απαράδεκτα πλαφόν όχι μόνο δε θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των σπουδών μας αλλά θα οδηγήσουν ακόμη περισσότερο σε Τμήματα α,β , γ κατηγορίας ανάλογα με την καθορισμένη βάση εισαγωγής, οδηγώντας Τμήματα ακόμη και στο κλείσιμο.

Είμαστε δίπλα στους καθηγητές μας, στους εργαζόμενους που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη στους δρόμους και στα διοικητικά όργανα των Πανεπιστημίων με τη μη συμμετοχή τους στην υλοποίηση των απαράδεκτων μέτρων. Από κοινού καταδικάσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα το νομοσχέδιο Κεραμέως- Χρυσοχοΐδη , τώρα συνεχίζουμε τον αγώνα! Πάμε κόντρα στην υλοποίηση των απαράδεκτων μέτρων που υπονομεύουν το μέλλον μας, ενισχύουν το Πανεπιστήμιο της καταστολής και της επιχειρηματικής λειτουργίας, βάζουν “κόφτες” στα όνειρα των αυριανών φοιτητών.

Αυτό που έχουμε σήμερα ανάγκη τόσο εμείς όσο και οι δάσκαλοί μας είναι ουσιαστική ενίσχυση του Πανεπιστημίου με χρηματοδότηση για προσλήψεις διδακτικού προσωπικού, κτηριακές και άλλες υποδομές, εξοπλισμό και μέτρα προστασίας της υγείας μας. Θέλουμε πτυχίο που να εμπεριέχει όλη την απαραίτητη γνώση και να είναι εφόδιο για να δουλέψουμε με δικαιώματα χωρίς το διαρκές κυνήγι προσόντων επί πληρωμή! Αυτές τις σπουδές διεκδικούμε για αυτό και δε θα ανεχτούμε να μας αντιμετωπίζουν ως εγκληματίες, δε θα υποχωρήσουμε μπροστά στην καταστολή!

Στηρίζουμε τον αγώνα των μελών ΔΕΠ, διοικητικών, ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, ΕΕΠ, συμβασιούχων διδασκόντων και ερευνητών. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες τους την Τρίτη 13 Απρίλη, πανελλαδική μέρα δράσης των εργαζομένων στα πανεπιστήμια.

Συντονίζουμε τη δράση μας μαζί τους σε κάθε Ίδρυμα και Σχολή. Οργανώνουμε δια ζώσης μαθήματα κινητοποιήσεις-παρεμβάσεις σε Πρυτανείες, Κοσμητείες, ΕΛΚΕ, ΜΟΔΙΠ κ.λπ

Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για να ανοίξουν ΤΩΡΑ οι σχολές με όλα τα μέτρα προστασίας!Να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη

Comments are closed.