Ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ για τις δηλώσεις Χατζηδάκη

Βάλτε στον Χατζηδάκη 10ωρη δουλειά, αφού το παίζει «Σούπερμαν» αντέχει μια χαρά!

Ο υπουργός της κατάργησης του 8ωρου, Χατζηδάκης, ξαναχτύπησε με νέες προκλητικές δηλώσεις για τους εργαζόμενους φοιτητές και τα οφέλη που θα έχουν από το εργασιακό νομοσχέδιο στη ρύθμιση του εργάσιμου χρόνου τους!Η κυβέρνηση που πέταξε έξω από τις εστίες τους εργαζόμενους φοιτητές, που τους άφησε χωρίς επίδομα ανεργίας και αρνήθηκε το έκτακτο επίδομα στους πρακτικάριους φοιτητές, που νομοθέτησε τη διαγραφή χιλιάδων εργαζομένων φοιτητών, έχει το θράσος δια στόματος του Υπουργού της, να ισχυρίζεται ότι η κατάργηση του 8ωρου γίνεται «για το καλό μας»! 

Αν ενδιαφέρονταν για τα προβλήματα των εργαζομένων φοιτητών θα νομοθετούσαν ειδικές άδειες με αποδοχές την περίοδο της εξεταστικής, θα εξασφάλιζαν συνολικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων για να σπουδάσουν απρόσκοπτα, θα καταργούσαν όλο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο που έχτισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις! Θα προχωρούσαν σε αυξήσεις στους μισθούς  και θα καταργούσαν τα δίδακτρα στα μεταπτυχιακά τα οποία πολλές φορές κοστίζουν περισσότερο από 12  μισθούς! Σε τελική ανάλυση αν όντως νοιάζονταν για τη μόρφωση μας, θα εξασφάλιζαν ότι ο φοιτητής θα είχε τη δυνατότητα να σπουδάζει χωρίς να χρειάζεται παράλληλα να εργάζεται!

Οι εργαζόμενοι φοιτητές γνωρίζουμε ότι, όπως συμβαίνει ήδη σήμερα, κανένας εργαζόμενος δε θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει ελεύθερα πότε και πόσες ώρες θα εργάζεται. Το δικαίωμα αυτό στη σημερινή εργασιακή ζούγκλα το έχει ο εργοδότης! Αυτό το δικαίωμα του εργοδότη θέλει να απελευθερώσει ακόμα περισσότερο η κυβέρνηση! Αυτοί που καταργούν την Κυριακάτικη αργία μας παραμυθιάζουν ότι νομοθετούν την 4ημερη εργασία! Μήπως άραγε θα μπορεί ο εργαζόμενος φοιτητής στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού να επιλέγει να μη δουλέψει για να δώσει μάθημα στην εξεταστική του Ιουνίου που τα κέρδη του κλάδου βαράνε κόκκινο; Ή μήπως στην πραγματικότητα θα υποχρεώνεται να δουλεύει 6ημερο-10ωρο γιατί “η επιχείρηση τον χρειάζεται”; 

H κυβέρνηση και ο “υπουργός Superman” θα πάρουν την απάντηση τους! Η νέα γενιά δε θα αποδεχτεί τη σύγχρονη σκλαβιά! 

Όλοι στα συλλαλητήρια των εργατικών σωματείων και των Φοιτητικών Συλλόγων ενάντια στο απαράδεκτο νομοσχέδιο!

Όλοι στη συγκέντρωση που καλούν τα σωματεία της Αθήνας στα Προπύλαια Πέμπτη 19:00!

Comments are closed.