Ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ για την απεργία στις 3 Ιουνίου

Μετά τα απανωτά μέτρα που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις και μας έκαναν γενιά των 400 ευρώ, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει τη χαριστική βολή με το νομοσχέδιο-έκτρωμα, καταργώντας το 8ωρο και θεσμοθετώντας το 10ωρο χωρίς πρόσθετη αμοιβή! Ταυτόχρονα επεκτείνουν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και νομιμοποιούν τις απλήρωτες υπερωρίες. Προχωρούν σε χτύπημα των σωματείων μέσα από τη θέσπιση ηλεκτρονικού φακελώματος και ηλεκτρονικών ψηφοφοριών αλλά και ακυρώνοντας τη δυνατότητα προκήρυξης απεργίας. Θέλουν να δουλεύουμε ήλιο με ήλιο για να μεγαλώνουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών! 

Αυτές οι αλλαγές αφορούν πρώτα και κύρια εμάς, τη νέα γενιά εργαζομένων! Για τους εργαζόμενους φοιτητές η 10ωρη δουλειά σε συνδυασμό με τις διαγραφές και την έλλειψη φοιτητικής μέριμνας σημαίνει διακοπή των σπουδών! Για τον απόφοιτο ανοίγει ένας μαραθώνιος πανάκριβων καταρτίσεων και πιστοποιήσεων προκειμένου να διαμορφώσει τον «ατομικό φάκελο προσόντων» του και στη συνέχεια να διαπραγματεύονται ατομικά τους όρους εργασίας τους,  χωρίς κατοχυρωμένα δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.  Δε θα δεχτούμε να γίνουμε σκλάβοι στον 21ο αιώνα!! 

 

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας στο πλάι των εργαζομένων που μέσα από τα σωματεία τους προετοιμάζουν νέα απεργιακή απάντηση, ώστε να μην κατατεθεί καν το απαράδεκτο νομοσχέδιο! 

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 3 Ιούνη στις 10 π.μ. στα Προπύλαια

ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ!!

Comments are closed.