Η ωμή κυβερνητική παρέμβαση στους Φοιτητικούς Συλλόγους δεν θα περάσει!

H κυβέρνηση της ΝΔ προαναγγέλλει “ενιαία ψηφοδέλτια” στις εκλογές των φοιτητικών συλλόγων, σε μία προσπάθεια ωμής παρέμβασης στο φοιτητικό κίνημα! Η διαδικασία εκλογής στους συλλόγους των φοιτητών δεν ορίζεται δια νόμου, αλλά από τα καταστατικά των ίδιων των συλλόγων! Σε αντίθεση με όσα ισχυρίζεται η κ. Κεραμέως, η συγκεκριμένη διάταξη δεν έρχεται για να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε φοιτητή να κατέβει ως μεμονωμένος υποψήφιος! Αυτό προβλέπεται και τώρα στα καταστατικά των συλλόγων. Αντίθετα,προβαίνοντας σε μία αντιδημοκρατική κίνηση, έρχεται να απαγορεύσει με την επιβολή του ενιαίου ψηφοδελτίου, το δικαίωμα πολλών φοιτητών να συγκροτούν παράταξη, να κατέβουν όλοι μαζί στο ψηφοδέλτιο που τους εκφράζει, να διεκδικούν την ψήφο των συμφοιτητών τους από κοινού, προβάλλοντας κοινά αιτήματα, διεκδικήσεις, αξίες και προτάσεις για τις σπουδές και τη ζωή μας!

Επιδιώκουν να μετατρέψουν την πολιτική συζήτηση, την αντιπαράθεση θέσεων και προτάσεων σε αντιπαράθεση “προσώπων” – “παραγόντων”, σε ατομική συνδιαλλαγή εκπροσώπων των φοιτητών με διοικήσεις και υπουργεία. Οι κυβερνητικές παρατάξεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική, τη διαπλοκή και τη διαλυτική κατάσταση στους Συλλόγους, θα μπορούν μια χαρά να κρύβουν τις ευθύνες τους, πίσω από το προσωπείο των “ανεξάρτητων υποψήφιων”!

Η δικαιολογημένη απέχθεια πολλών φοιτητών για αυτά τα φαινόμενα πρέπει να γίνει οργανωμένη πάλη για συλλόγους σε κατεύθυνση αγωνιστικής διεκδίκησης! Τέτοιο ελπιδοφόρο μήνυμα στέλνει η προσπάθεια που έγινε το προηγούμενο διάστημα σε μία σειρά Συλλόγους να στηθούν επιτροπές φοιτητών, να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, να παραμεριστούν συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε Διοικητικά Συμβούλια μέσα από μαζικές διαδικασίες!

 Η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει χέρι στους φοιτητικούς συλλόγους, δείχνει το φόβο τους για το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα, τους χιλιάδες φοιτητές που φέτος βγήκαν μαζικά στο δρόμο, διεκδικώντας να γίνουν ξανά φοιτητές, να μην εφαρμοστεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη! Μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους θα ακυρώσουμε και τα νέα κυβερνητικά σχέδια! 

Comments are closed.