Σχόλιο του Μετώπου Αγώνα«Εγκλωβισμένων»Σπουδαστών

Για τις αδιανόητες δηλώσεις της υπουργού Παιδείας

Η υπουργός των κλειστών σχολών και των (πετσο)κομμένων μαθητών ξαναχτύπησε με τις δηλώσεις της για τους «εγκλωβισμένους» φοιτητές, δηλώσεις που …θα μείνουν στην ιστορία!

Με 40.000 μαθητές εκτός πανεπιστημίων, η ανεκδιήγητη υπουργός Παιδείας δήλωσε πώς με την ελάχιστη βάση εισαγωγής «βγαίνουν όλοι κερδισμένοι, πρώτα από όλα οι υποψήφιοι γιατί δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια»!!!! Ελπίζουμε να μην θελήσει άμεσα να «απεγκλωβίσει» και εμάς που ήδη σπουδάζουμε κλείνοντας οριστικά ή συγχωνεύοντας τα τμήματά μας! Από την άλλη προτείνουμε στην κ. υπουργό να απεγκλωβίσει τους 1000 «πρωτοετείς» ειδικούς φρουρούς που προορίζει για την πανεπιστημιακή αστυνομία και την καταστολή των δίκαιων φοιτητικών διεκδικήσεων. 

Το …ανέκδοτο όμως είχε και συνέχεια με την υπουργό να εξηγεί πώς «οι σπουδές τους έχουν πλέον αντίκρισμα, καθώς δεν έχουμε το φαινόμενο να εισάγεται κανείς με 1, με 2, με 3. Οι νέοι μας έχουν διέξοδο και προοπτική. Οι σπουδές τους θα τους δώσουν αυτά που θέλουν και θα τους βοηθήσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά».

Με τη φόρα που έχει πάρει η κ. Κεραμέως δεν αποκλείεται του χρόνου η βάση εισαγωγής αντί για μόρια να μετριέται σε ευρώ. Άλλωστε και σήμερα μπορεί ένας νέος με 8.000 μόρια να μην περνάει στο πανεπιστήμιο αλλά με 8.000 ευρώ μπορεί να φοιτήσει σε ένα ιδιωτικό κολλέγιο, που πλέον με τους νόμους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείταιισότιμο με τα ΑΕΙ! 

Αποδεικνύεται ότι η ΕΒΕ ούτε αναβαθμίζει τα τμήματα μας ούτε μας δίνει προοπτικές. Αυτό που κάνει είναι να τα αδειάζει, προφανώς για να γεμίσει τα ιδιωτικά κολέγια και να προσφέρει στις μεγάλες επιχειρήσεις φθηνούς εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα! 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες στεκόμαστε στο πλευρό των νέων συναδέλφων μας και όλων όσοι δεν κατάφεραν να εισαχθούν στα πανεπιστήμια!Δυναμώνουμε τον αγώνα για:- Να καταργηθεί εδώ και τώρα η ΕΒΕ, όπως και η Τράπεζα Θεμάτων- Να μην εγκαταλείψει κανένας φοιτητής τις σπουδές του επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο υψηλό κόστος σπουδών- Να μην προχωρήσει το σχέδιο κλεισίματος δεκάδωντμημάτων με τους φοιτητές να πληρώνουν ξανά τις τραγικές συνέπειες και να θυσιάζουν τους κόπους τους

Μέσα από το συλλογικό αγώνα παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που ορθώνει συνεχώς εμπόδια στη μόρφωση και τη ζωή μας!

Comments are closed.