Ψήφισμα για αντιφασιστική συναυλία 7 Οκτώβρη

Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες ένα σύνθημα δονούσε τους δρόμους κάθε πόλης, τις γειτονιές, τις σχολές μας! “Μία είναι η απόφαση: Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή”. Δεκάδες χιλιάδες νέοι, φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι διαδήλωναν έξω από το εφετείο απαιτώντας την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής! Η αποφασιστική στάση των φοιτητικών συλλόγων και των σωματείων έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να αποκαλυφθεί ο πραγματικός χαρακτήρας της εγκληματικής οργάνωσης, να βγουν στην επιφάνεια οι σχέσεις τις με μεγαλοεπιχειρηματίες, με τους εφοπλιστές, να καταδικαστεί η ηγεσία της.

Δεν επαναπαυόμαστε! Η πάλη απέναντι στο φασισμό συνεχίζεται!

Αυτό αποδεικνύουν οι θρασύδειλες, δολοφονικές επιθέσεις φασιστών απέναντι σε μέλη φοιτητικών συλλόγων, αλλά και σε μαθητές στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης με την κάλυψη των δυνάμεων καταστολής και της διεύθυνσης του σχολείου! Οι σχέσεις διάφορων φασιστικών ομάδων με κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς είναι γνωστές, όπως και οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, των ΜΜΕ που έδειξαν ανοχή στην προπαγάνδα και τη δράση αυτών των ομάδων! Οι προσπάθειες διαφόρων τέτοιων ομάδων να εμφανιστούν ξανά θα πάρουν αποφασιστική απάντηση από όλο το λαό! Τέτοια απάντηση πήραν και με την αποφασιστική παρέμβαση των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων στον Πειραιά που ακύρωσε τις προσπάθειες να χυθεί το ρατσιστικό δηλητήριο κατά την άφιξη της  κούκλας Αμάλ που τελικά πέρασε ανενόχλητη τους δρόμους της πόλης.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το ρόλο των φασιστών στις σχολέςκαι τα σχολεία. Γνωρίζουμε ότι τους ενοχλεί η δράση των φοιτητικών συλλόγωντων μαθητικών συμβουλίων όταν διεκδικούν τα δικαιώματά τους, μας θέλουν φοβισμένουςΚάνουν τις πλάτες σε κάθε ευκαιρία στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας, δρουν θρασύδειλα ενάντια στο οργανωμένο κίνημα. Για τέτοιου είδους ομάδες ισχύει μόνο ό,τι απαιτούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι εφοπλιστές και το σύστημα. Θέλουν τους φοιτητές, του μαθητές και τους εργαζόμενους φοβισμένους και απομονωμένους για να κάνουν εύκολα τη βρωμοδουλειά τους τα αφεντικά των φασιστοειδών.

Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά, στα σχολεία και τις σχολές! Δεν θα τους αφήσουμε να ξεμυτίσουν πουθενά! Είναι γνωστός ο ρόλος αυτών των ομάδων, όπως γνωστή είναι και η εγκληματική δράση τουςΟ λαός και η νεολαία θα αποκρούσουμε ξανά το φασιστικό δηλητήριο. 

Στις 7 Οκτώβρη, ανήμερα της μεγαλειώδους διαδήλωσης έξω από το εφετείο, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας διοργανώνουμε μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο χώρο του Γεωπονικού απευθύνοντας κάλεσμα σε ερασιτεχνικά και φοιτητικά συγκροτήματα και γνωστούς καλλιτέχνες!

Κάτω τα χέρια από τους μαθητές, τους φοιτητές και τους αγώνες μας.

Καμία ανοχή και συμβιβασμός με το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά!

Comments are closed.