Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΜΑΣ για τις πλημμύρες


Να παρθούν τα αναγκαία αντιπλημμυρικά μέτρα για την προστασία του λαού και της νεολαίας!

Για άλλη μια φορά αναδείχτηκαν οι τεράστιες ελλείψεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, του σχεδιασμού και των υποδομών για τις ανάγκες του λαού και της νεολαίας. Περιοχές ολόκληρες πλημμύρισαν, δρόμοι μια ανάσα από το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκαν σε ποτάμια, οι σχολές μας μετατράπηκαν σε πισίνες!!

Είναι πρωτοφανής η ανακοίνωση της Διοίκησης μίας σειράς σχολών το μεσημέρι της Πέμπτης ότι «αναστέλλονται οι όλες οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες» για δύο μέρες!! Τα Ιδρύματα που φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των εκθέσεων αξιολόγησης κλείνουν λόγω κακοκαιρίας!!
Οι φοιτητές δεν περιμέναμε 2 χρόνια για να μας πουν την τέταρτη μέρα ανοίγματος των σχολών ότι θα ξανακλείσουμε επειδή…. «βρέχει»! Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους! Ως εδώ με τη γνώριμη επίκληση της ατομικής ευθύνης και την αποστολή μηνυμάτων από το 112….
Το ίδιο κράτος που κινείται με την “ταχύτητα του φωτός” όταν θέλει χτυπήσει τις κινητοποιήσεις των φοιτητών και των μαθητών, να βγάλει παράνομες τις απεργίες των εργαζομένων, το κράτος που μπορεί να κλείνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων για φρεγάτες σε χρόνο ρεκόρ “δεν μπορεί” να προστατέψει τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία από τα καιρικά φαινόμενα.

Τα αναγκαία έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης δεν αποτελούν προτεραιότητα και δεν εντάσσονται στις “επιλέξιμες δαπάνες”, αφού η λογική του “κόστους – όφελους” για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, η οποία εντάσσεται στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατρέχει την πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Απαιτούμε:

📍Να υλοποιηθούν άμεσα όλα τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα γύρω από τις σχολές. Εδώ και τώρα να δοθεί έκτακτο κρατικό κονδύλι για συντήρηση, επισκευή και ενίσχυση των υποδομών!
📍Καθολική απαγόρευση εργασιών σε εξωτερικούς χώρους όταν υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες και αυστηρό έλεγχο της εφαρμογής της από τα αρμόδια κρατικά όργανα. Πλήρη κάλυψη του εισοδήματος των εργαζομένων φοιτητών για όσο διάστημα απαιτείται.

Υ.Γ Προτείνουμε στην κυβέρνηση να ξανασκεφτεί την είσοδο της Πανεπιστημιακής αστυνομίας. Αν με την πρώτη βροχή, οι διάδρομοι των Πανεπιστημίων πλημμυρίζουν, μάλλον θα ήταν πιο αποτελεσματικό να φέρουν το Λιμενικό στα ιδρύματα για να «απεγκλωβίσει» τους φοιτητές λόγω πλημμύρας!

Comments are closed.