Να αποσυρθεί τώρα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο! Ξεσηκωμός σε όλες τις ΣΕΦΑΑ!

Το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, που έδωσε προς διαβούλευση η κυβέρνηση της ΝΔ πριν λίγες μέρες, δίνει συντριπτικό χτύπημα στην αξία των πτυχίων των ΣΕΦΑΑ, στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων και θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία!

Το νομοσχέδιο, εξελίσσει τον ορισμό της επαγγελματικής ιδιότητας του “εκπαιδευτή”, που προβλεπόταν και στον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ το 2018 ο οποίος αποσύρθηκε κάτω από τη μαζική κατακραυγή και τον αγώνα χιλιάδων φοιτητών, αποφοίτων και αθλητικών σωματείων.

Με το άρθρα 20 και 21 για τους “Εκπαιδευτές” θεσπίζεται ένας “εκπαιδευτής” για όλους του αθλούμενους και για όλα τα αθλήματα, αρκεί να έχει λάβει πιστοποίηση ιδιωτικών σχολών, η λειτουργία των οποίων στον χώρο της άσκησης και του αθλητισμού αφήνεται ανεξέλεγκτη, ανεξαρτήτως επιστημονικής και παιδαγωγικής επάρκειας. Μάλιστα για να γίνει κάποιος “εκπαιδευτής” χρειάζεται “πτυχίο ή δίπλωμα ή βεβαίωση ή αποδεικτικό σπουδών αναγνωρισμένης σχολής της ημεδαπής ή της αλλοδαπής”, δηλαδή όχι απαραίτητα πτυχίο ΑΕΙ και ταυτόχρονα ο τίτλος σπουδών να συνοδεύεται από πιστοποίηση προσόντων επαγγελματικής επάρκειας. Με λίγα λόγια το πτυχίο ΑΕΙ γίνεται κουρελόχαρτο, αν δε συνοδεύεται και από επιπλέον πιστοποίηση για την οποία οι πτυχιούχοι θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη!

Με το νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο και τη δημόσια υγεία, αφού ουσιαστικά πλέον κάποιος που έχει παρακολουθήσει ένα ολιγόμηνο ταχύρυθμο σεμινάριο έχει ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με τον απόφοιτο των ΑΕΙ! Νοθεύεται έτσι η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στο λαό σε θέματα άσκησης, υγείας, ευρωστίας και ευεξίας. Μόνοι κερδισμένοι από όλα αυτά είναι οι ιδιωτικές σχολές, τα Ιδιωτικά ΙΕΚ, οι διάφοροι ιδιωτικοί φορείς, που θα παρέχουν πιστοποιήσεις αθλητικών σπουδών επί πληρωμή, αλλά και οι διάφορες επιχειρήσεις που προσδοκούν σε ένα πάμφθηνο και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό.

Οι φοιτητές των ΣΕΦΑΑ πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Μόνο ο αγώνας μας μπορεί να ακυρώσει τα σχέδια της κυβέρνησης! Ήδη οι φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Αθήνας πραγματοποίησαν μαζική Γενική Συνέλευση και απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο! Κάτω από το δικό μας αγώνα είχαν αποσυρθεί οι ίδιες διατάξεις όταν ήρθαν προς ψήφιση το 2018. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και πάλι!

Διεκδικούμε:
📍Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο αθλητικό νομοσχέδιο!

📍Όχι στην εξίσωση των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολέγια.

📍Να στηριχτούν οι πανεπιστημιακές Σχολές Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με σύγχρονες υποδομές και διδακτικό προσωπικό.
📍Να αποτελεί το πανεπιστημιακό πτυχίο τη μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα, χωρίς άλλες πιστοποιήσεις και εμπόδια.
📍Αύξηση της χρηματοδότησης για την παιδεία και τον μαζικό αθλητισμό.
📍Να στηριχτούν από την κυβέρνηση και όχι να καταργηθούν τα δημόσια προγράμματα άθλησης.

Comments are closed.