Φοιτητές πειραματόζωα σε κορονο-εξεταστική!

Η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για την εξεταστική είναι εγκληματική για τις σπουδές και την υγεία μας!Ουσιαστικά μας βάζει να διαλέξουμε ανάμεσα στο αν θα κολλήσουμε κορονοϊό ή αν θα χάσουμε την εξεταστική!!Συγκεκριμένα προβλέπει ότι:– Όλες οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν με φυσικήπαρουσία ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ!!! 

Χωρίς διενέργεια rapid test, χωρίς πύκνωση των δρομολογίων των ΜΜΜ, χωρίς αραίωση τμημάτων, χωρίςαξιοποίηση επιπλέον υποδομών!  Αυτό δεν είναι εξεταστική αλλά κορονοπάρτυ! Νοσούντες που δεν το γνωρίζουν (αφού οι εμβολιασμένοι δεν κάνουν τεστ), ασυμπτωματικοί νοσούντες(οι οποίοι την 6η μέρα βγαίνουν από καραντίνα παρότι είναι ακόμα θετικοί και μεταδίδουν τον ιό), υπό διερεύνηση κρούσματα, ευπαθείς ομάδες όλοι μαζί στο ίδιο αμφιθέατρο!!! – Οι φοιτητές που νοσούν – κάνοντας τεστ με δική τους ευθύνη και έξοδα –   θα περιμένουν τον καθηγητή να τους εξετάσει σε άλλη ημερομηνία ΧΩΡΙΣ να ορίζεται το χρονικό διάστημα! Δηλαδή μπορεί να κληθούν να δώσουν το μάθημα ταυτόχρονα με άλλο μάθημα της εξεταστικής ή να περιμένουν …την επαναληπτική του Σεπτέμβρη! Σε κάθε περίπτωση η εναλλακτική ημερομηνία εξαρτάται από την καλή πρόθεση του κάθε διδάσκοντα. 

Οι κυβερνητικές οδηγίες είναι επικίνδυνες!! Η κυβέρνηση αντί να σταματήσει να αντιμετωπίζει ως “κόστος” τα αναγκαία μέτρα προστασίας, αντί να ικανοποιήσει το αίτημα χιλιάδων φοιτητών για αξιοποίηση όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, εξ αποστάσεως, απαλλακτικές εργασίες), αντί να εξασφαλίσει την πραγματοποίηση διπλής εξεταστικής, πετάει το μπαλάκι στους φοιτητές & τους καθηγητές και το ρίχνει πάλι στην “ατομική ευθύνη”! Το μπάχαλο που συναντάμε στις σχολές μας είναι δική της ευθύνη.   

Η υπουργική εγκύκλιος είναι μνημείο ανορθολογισμού, αντιεπιστημονισμού και αποδεικνύει πλέον περίτρανα την επιλογή της “ανοσίας της αγέλης”. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !!

Οι φοιτητές με τους αγώνες μας ανατρέπουμε την εγκύκλιο του υπουργείου στην πράξη! Αποφασίζουμε τη διεξαγωγή της εξεταστικής μας χωρίς να κινδυνεύει η υγεία μας!Ξεπερνάμε τα εμπόδια που θέτει στον αγώνα μας η κυβερνητική παράταξη της ΔΑΠ η οποία υπερασπίζεται τις αντιεπιστημονικές οδηγίες. Από παράταξη των κλειστών σχολών τώρα έγινε η παράταξη των χαμένων εξεταστικών! Κάνουμε στην άκρη όσουςμας καλούν “να λογαριαστούμε μετά” με την κυβερνητική πολιτική, καταψηφίζοντας τις κινητοποιήσεις φοιτητών-μαθητών-εργαζομένων στα υπουργεία Υγείας και Παιδείας. Με την οργάνωση του αγώνα σε κάθε έτος και τμήμα, σε κάθε Φοιτητικό Σύλλογο, θα υπερασπιστούμε την υγεία και τις σπουδές μας!!

ΟΛΟΙ  στο Υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 13/1 στις 17:00 μαζί με τα εργατικά σωματεία

ΟΛΟΙ  στο Υπουργείο Παιδείας την Παρασκευή 14/1 στις 12:00 μαζί με τους μαθητές

Διεκδικούμε:

● Δωρεάν, επαναλαμβανόμενα rapid test για ΟΛΟΥΣ τους φοιτητές, τους εργαζόμενους, το εκπαιδευτικό προσωπικό σε κάθε Ίδρυμα από κλιμάκια του ΕΟΔΥ. 

● Να μην αποκλειστεί κανένας φοιτητής από την εξεταστική!Να οριστεί διπλή εξεταστική για όλους τους φοιτητές με δυνατότητα αξιοποίησης όλων των μεθόδων εξέτασης (δια ζώσης με αραίωση τμημάτων, τηλεματικά, απαλλακτικές εργασίες). Εμβόλιμη εξεταστική για τους επί πτυχίω.

 ● Να αυξηθούν τα δρομολόγια των ΜΜΜ από και προς τις σχολές.

● Εξασφάλιση μαγνητοσκόπησης των διαλέξεων και αναπλήρωση εργαστηρίων καθώς και δυνατότητα εναλλακτικών ημερομηνιών ή τηλεματικής εξέτασης για τους φοιτητές που νοσούν.

● Να καταργηθεί η απαράδεκτη απόφαση που ακυρώνει τις διδακτικές ώρες που πραγματοποιήθηκαν τηλεματικά.

● Να χορηγούνται δωρεάν οι ειδικές μάσκες που απαιτούνται.

● Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Ανώτατη Εκπαίδευση και έκτακτο κονδύλι για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των Ιδρυμάτων, να γίνουν μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

● Άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας!

Comments are closed.