Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ!

ΤΩΡΑ να δυναμώσει η οργάνωση, η διεκδίκηση σε κάθε Σύλλογο, σε κάθε Τμήμα και έτος!

Η χθεσινή πρώτη προσπάθεια για περιπολία της πανεπιστημιακής αστυνομίας μέσα στο ΑΠΘ που ακυρώθηκε από την παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων, η εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων έξω από τις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, δείχνουν ότι η κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα Ιδρύματα. Η κυβέρνηση με την πανεπιστημιακή αστυνομία και την ένταση της καταστολής θέλει να πνίξει κάθε φωνή οργανωμένης διεκδίκησης μέσα στα Πανεπιστήμια. Κάθε φωνή αντίστασης στη λειτουργία του επιχειρηματικού πανεπιστημίου, στο χτύπημα στις σπουδές και τα πτυχία μας με το νέο νόμο-πλαίσιο, στο δόγμα  “προσαρμόζεσαι αλλιώς πεθαίνεις” από τη βαρυχειμωνιά! 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες, όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα μέσα από τους συλλογικούς μας φορείς έχουμε κάνει ξεκάθαρη την εναντίωση μας στα κυβερνητικά σχέδια! Είμαστε αποφασισμένοι και δε θα κάνουμε πίσω! Η αλληλεγγύη και η στήριξη όλου του λαού, των εργατικών σωματείων, μας γεμίζει δύναμη και κουράγιο! Τώρα πρέπει να δυναμώσει σε κάθε Τμήμα και έτος η ενημέρωση, η οργάνωση των φοιτητών στο Σύλλογο τους, η μαζική συμμετοχή τους στις πρωτοβουλίες και τις κινητοποιήσεις! Η ένταση της καταστολής άλλωστε, δείχνει το φόβο της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων απέναντι στη μαζική οργανωμένη διεκδίκηση και τη δυσαρέσκεια που φουντώνει.

Τώρα είναι κρίσιμο να μην περάσει το κυβερνητικό σχέδιο με στόχο την νομιμοποίηση της καταστολής και της αστυνόμευσης μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους, αξιοποιώντας και γνωστά σχέδια προβοκάτσιας. Να πεταχτεί στα σκουπίδια το κυβερνητικό αφήγημα για δήθεν πάταξη της “ανομίας” στα ΑΕΙ, για την “ασφάλεια” που προσφέρει η αστυνομία στους φοιτητές. 

Για αυτό απευθυνόμαστε σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που το προηγούμενο διάστημα συμμετείχε στα μεγάλα συλλαλητήρια ενάντια στην ένταση της καταστολής και της τρομοκρατίας, στις απαγορευμένες συγκεντρώσεις τις μέρες τις καραντίνας ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία και για να γίνουμε “φοιτητές ξανά”, σε κάθε νέο και νέα που δεν ανέχεται να περνά από πάνοπλους “ρόμποκοπ” για να πάει στο μάθημα του, για να μπει στη σχολή του. 

Απευθυνόμαστε σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που αισθάνεται το αυτονόητο: ότι σήμερα από τη σχολή του δε λείπει η αστυνομία! Σε κάθε έναν και κάθε μία που καθημερινά αντιμετωπίζει την υποχρηματοδότηση των Ιδρυμάτων την έλλειψη καθηγητικού προσωπικού, εργαστηριακού εξοπλισμού, εστιών, το πετσόκομμα της φοιτητικής μέριμνας. Σε όλους όσους παλεύουν μαζί με τις οικογένειες τους για “να βγει ο μήνας” απέναντι στην ακρίβεια.

Όλους εσάς καλούμε στο μεγάλο και όμορφο αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα! Για τις σπουδές που πραγματικά έχουμε ανάγκη και μας αξίζουν! Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στις πρωτοβουλίες των φοιτητικών συλλόγων το επόμενο διάστημα για να πάρει απάντηση η καταστολή, η ένταση του αυταρχισμού!

Τα 50 εκατομμύρια να δοθούν ΤΩΡΑ για προσλήψεις καθηγητών, αναβάθμιση των υποδομών,  για νέες εστίες και μηνιαίο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα στα 300 ευρώ, για δωρεάν συγγράμματα αντί για την πανεπιστημιακή αστυνομία!

Τώρα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι πρέπει να οργανώσουν το δικό τους σχέδιο. Με κλιμάκωση και πολυμορφία, με μαζικές κινητοποιήσεις και συλλαλητήρια. Με έκτακτες συγκεντρώσεις σε κάθε προσπάθεια εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Είμαστε οι πολλοί, έχουμε δίκιο, θα νικήσουμε! 

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΠΟΥΔΕΣ!

Comments are closed.