Ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ για τα 9 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

9 χρόνια από την δολοφονία του Π. Φύσσα! Δεν ξεχνάμε! 

Το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά πολεμάμε! 

​Φέτος συμπληρώνονται 9 χρόνια από τη προσχεδιασμένη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι. Η δολοφονία του Παύλου από το χέρι του μέλους της Χ.Α. Ρουπακιά ήταν το κομμάτι που συμπλήρωσε το “πάζλ” του εγκληματικού χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης αφού είχαν προηγηθεί δολοφονικές επιθέσεις σε πρωτοπόρους εργάτες συνδικαλιστές του ΠΑ.ΜΕ και στους Αιγύπτιους ψαράδες στο Πέραμα, η δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. 

Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Μπορεί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας να έχει καταδικάσει στη συνείδησή της την εγκληματική Χ.Α. και να έστειλε τον ηγετικό πυρήνα της στη φυλακή, όμως παραμένει υπόθεση του λαϊκού και φοιτητικού κινήματος να μην επιτρέψει να ξαναβγούνε από τις τρύπες τους. Οι επιθέσεις σε μαθητές και φοιτητές στη Θεσσαλονίκη πριν από ένα χρόνο αποδεικνύουν πως η ναζιστική ιδεολογία οπλίζει ξανά τα χέρια των φασιστοειδών για να τρομοκρατήσουν όποιον αγωνίζεται. Η αποφυλάκιση καταδικασμένων χρυσαυγιτών, τα χειροκροτήματα μέσα στη Βουλή για το νεοναζιστικό τάγμα του Αζόφ επιβεβαιώνουν ότι το κράτος και οι κυβερνήσεις ούτε θέλουν ούτε μπορούν να ξεριζώσουν τους φασίστες. 

Ο ρόλος τέτοιων ομάδων είναι γνωστός! Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, μπράβοι επιχειρηματικών συμφερόντων που τους θρέφουν και τους χρησιμοποιούν για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους, τους φοιτητές,  να σπείρουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, να βάλουν εμπόδιο στις δίκαιες διεκδικήσεις μας, να δικαιολογήσουν την εμπλοκή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που διεξάγεται στην Ουκρανία με απρόβλεπτες διαστάσεις. 

Έξω οι ναζί από τα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές μας! Στις 18/9 στέλνουμε μήνυμα μνήμης και αγώνα!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή τη συμπλήρωση εννέα χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη, στις 5.30 μ.μ., στο Κερατσίνι, στο μνημείο του αντιφασίστα μουσικού, με προσυγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων στις 17:00 στη συμβολή των οδών Παύλου Φύσσα και Ξάνθου (στο μνημείο του Παύλου Φύσσα). 

Καλούμε τους φοιτητές να συμμετέχουν το Σάββατο 17 Σεπτέμβρη στην αντιφασιστική συναυλία στις 7 μ.μ. στον χώρο των Λιπασμάτων (Σιλό).

Comments are closed.