Ανακοίνωση της ΕΓ του ΜΑΣ- Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη

Να αποσυρθεί τώρα το απαράδεκτο νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη!

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στο μεγάλο συλλαλητήριο την Πέμπτη 13:00 έξω από τη Βουλή!

Η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει τη χαριστική βολή στην υγεία του λαού κατά παραγγελία των κλινικαρχών και των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων της υγείας. Όσων δηλαδή έχουν ήδη θησαυρίσει την περίοδο της πανδημίας. Θέλουν να βάλουν χέρι και στο τελευταίο ευρώ από τα λεφτά των οικογενειών μας, εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη του λαού για υγεία.

Επικίνδυνη υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας!

            Το νομοσχέδιο για την υγεία που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση περιλαμβάνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών. Αν ψηφιστεί, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και την εγκατάλειψη του δημοσίου συστήματος από εξοπλισμό και υποδομές, θα οδηγήσει τους ταλαιπωρημένους άρρωστους που περιμένουν για μήνες στις λίστες αναμονής των χειρουργείων ή πανάκριβων θεραπειών, πελατεία στις μεγάλες κλινικές της ιδιωτικής υγείας.

            Η κατάργηση της αποκλειστικής απασχόλησης για τους γιατρούς του ΕΣΥ δεν είναι ένα μέτρο που αφορά κυρίως τους γιατρούς αλλά όλο το λαό και τη νεολαία. Επίσημα πλέον θα γίνονται βορά στους μεγάλους ιδιωτικούς ομίλους όλοι οι ασθενείς! Τα κενά και οι ελλείψεις θα χτυπήσουν κόκκινο! Αν πραγματικά τους ενδιέφερε η κάλυψη των αναγκών, θα προσλάμβαναν τους αναγκαίους γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Θα εξασφάλιζαν μισθό και συνθήκες εργασίας, ώστε να μην αποτελεί η δουλειά στο ΕΣΥ έσχατη λύση για τους περισσότερους.

“Χρυσές” δουλειές, θα κάνουν, πέρα από τα ιδιωτικά, και τα δημόσια νοσοκομεία του “νέου ΕΣΥ”, που θα λειτουργούν ακόμη περισσότερο ως Α.Ε. Μονάδες υγείας που λειτουργούν με την ελάχιστη κρατική χρηματοδότηση, αναζητούν έσοδα από ασθενείς-πελάτες, παρέχουν υπηρεσίες με όρους αγοράς, και όχι της κάλυψης των λαϊκών αναγκών.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ δεν έρχεται… ουρανοκατέβατο! Πατάει στην πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, στην πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία ως εμπόρευμα, υπερασπίζεται τα κέρδη των μεγάλων ομίλων. Γι’ αυτό άλλωστε και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -που σήμερα “πίνει νερό στο όνομα” του ΕΣΥ- επέκτεινε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, “ξέχασε” να καταργήσει τα απογευματινά ιατρεία και χειρουργεία, διατήρησε την υποχρηματοδότηση. 

            Να σημάνει συναγερμός! Το νομοσχέδιο-έκτρωμα έρχεται σε μία περίοδο που το λαϊκό εισόδημα κατασπαράζεται από τις αυξήσεις φωτιά στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Για αυτό πρέπει να απορριφθεί από το λαό, από κάθε φοιτητή και φοιτήτρια!

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα σωματεία και οι ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και νοσηλευτών, εργατικά σωματεία και φορείας, την Πέμπτη 13:00 έξω από τη Βουλή!

Απαιτούμε:

• Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο έκτρωμα για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη.

• Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για όλο το λαό.

• Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό στην Υγεία.

• Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικών στο δημόσιο σύστημα Υγείας με αυξήσεις στους μισθούς.

• Όχι στο foundation year/course στις ιατρικές σχολές! Όλη η γνώση στο πτυχίο.

• Κατάργηση των πληρωμών στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Comments are closed.