Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, πάνω από 100 φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνάντηση!!

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, πάνω από 100 φοιτητικοί σύλλογοι θα πραγματοποιήσουν πανελλαδική συνάντηση!! 

Πρόκειται για ιστορική στιγμή για το φοιτητικό κίνημα στη χώρα μας! Το Σάββατο 3 Δεκέμβρη πάνω από 100 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα, θα συναντηθούν στην Πανελλαδική Συνάντηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής! Πάνω από 1 στους 3 Συλλόγους της χώρας θα μαζευτούν για να συζητήσουν για την αγωνιστική ανασυγκρότηση, τις διεκδικήσεις και το μέλλον του φοιτητικού κινήματος. Να συζητήσουμε για το πώς θα ζωντανέψουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, θα αυξηθεί η συμμετοχή φοιτητριών και φοιτητών σε αυτούς. Πώς θα συντονίσουν πανελλαδικά τους αγώνες τους, πώς θα πετύχουμε την οργάνωση του φοιτητικού κινήματος σε πανελλαδικό επίπεδο.

Από αυτή τη Συνάντηση δεν μπορεί να λείπει κανείς! Τώρα είναι η ώρα να κάνουν το βήμα της συμμετοχής ακόμα περισσότεροι σύλλογοι, ενισχύοντας το πανελλαδικό μέτωπο των συλλόγων κόντρα στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, για τη διεκδίκηση των μορφωτικών μας δικαιωμάτων! Να συμμετέχουν δεκάδες εκλεγμένοι στα Διοικητικά Συμβούλια, εκατοντάδες φοιτητές και φοιτήτριες που το επόμενο διάστημα θα μπουν μπροστά για την οργάνωση της πάλης στο σύλλογο τους!

Να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι φοιτητικό κίνημα χρειάζεται σήμερα για να αντιμετωπίσουμε την επίθεση στις σπουδές και το μέλλον μας, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να διευρύνουμε τις κατακτήσεις μας, για να διεκδικήσουμε την ουσιαστική αναβάθμιση των σπουδών μας, την εργασιακή μας προοπτική.

Η συμμετοχή πάνω από 100 συλλόγων είναι χαστούκι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να υπονομεύσει τους φοιτητικούς συλλόγους, να εντείνει την καταστολή και την τρομοκρατία! Είναι μήνυμα κλιμάκωσης του αγώνα και της διεκδίκησης!

Ξεχωρίζει η συμμετοχή δεκάδων συλλόγων καθηγητικών σχολών που θα συζητήσουν για την ανάγκη συντονισμού της δράσης τους ενάντια στην απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας από τα πτυχία τους, καλώντας ακόμα περισσότερους συλλόγους να πάρουν αποφάσεις ενισχύοντας το μέτωπο αυτό! Ξεχωρίζει η συμμετοχή όλων σχεδόν των συλλόγων οικοτρόφων της χώρας για να συζητήσουν την ανάγκη κοινού αγώνα ενάντια στην άθλια κατάσταση στις εστίες τους! 

Η συνάντηση, με σύνθημα “Συντονιζόμαστε πανελλαδικά – Αγωνιζόμαστε συλλογικά! ΣπουδάΖΟΥΜΕ με δικαιώματα”, στην Πανεπιστημιούπολη 2 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Πανεπιστημιούπολη Αρχαίου Ελαιώνα) στο Αμφιθέατρο Χατζηνικολάου του Κτηρίου Α. 

Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 12:00. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία και πάρτυ. Για την πρόσβαση με ΜΜΜ ο κοντινότερος σταθμός μετρό είναι αυτός του Αιγάλεω (μπλε γραμμή), διαφορετικά με τα λεωφορεία 829 και 703.

Από το μεγάλο αυτό ραντεβού δεν μπορεί να λείπει κανένας φοιτητής και φοιτήτρια! Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας που έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στη Συνάντηση καλούν σε μαζική συμμετοχή, ενώ ήδη πούλμαν δρομολογούν φοιτητικοί σύλλογοι από όλες τις περιοχές τις χώρας!

Comments are closed.