Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΕΝΙΚΕΥΕΙ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ!!

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με βάση το νέο νόμο πλαίσιο, η κυβέρνηση αλλάζει το πλαίσιο λειτουργίας των μεταπτυχιακών, γενικεύοντας τα δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά!! 

Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο προβλέπεται ότι:

Όλες οι κατηγορίες διδασκόντων δύνανται να αμείβονταιαποκλειστικά από τους πόρους του Π.Μ.Σ. Δεν επιτρέπεται η καταβολή αμοιβής ή άλλης παροχής από τον κρατικό προϋπολογισμό ή το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων….Περαιτέρω, τα μέλη Δ.Ε.Π., Ε.Ε.Π., Ε.ΔΙ.Π. και Ε.Τ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι., δικαιούνται αμοιβής μόνο αν το Π.Μ.Σ. έχει τέλη φοίτησης, υπό την έννοια ότι η λειτουργία του Π.Μ.Σ. βασίζεται σε εξωτερική χρηματοδότηση”!!!

Δηλαδή, οι διδάσκοντες θα πληρώνονται μόνο αν το Πρόγραμμα Μεταπτυχακών Σπουδών έχει δίδακτρα, πράγμα που φυσικά σημαίνει ότι ακόμα και όσα μεταπτυχιακά δεν έχουν ήδη τέλη φοίτησης, τώρα θα βάλουν, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη λειτουργία των ΑΕΙ με όρους επιχείρησης που υπολογίζουν έσοδα-έξοδα για τη λειτουργία τους!!

Το ποτήρι ξεχειλίζει! Δε φτάνει που οι οικογένειες μας μετράνε και το τελευταίο ευρώ για να πάνε super-market, δε φτάνει που οι μισθοί έχουν καθηλωθεί στον πάτο, που η φοιτητική μέριμνα στις σχολές είναι το πιο σύντομο ανέκδοτο! Τώρα θέλουν να καταβάλουμε χιλιάδες ευρώ για ένα μεταπτυχιακό στην προσπάθεια μας να σπουδάσουμε την επιστήμη μας, να βρούμε δουλειά και στο τελευταίο Τμήμα της χώρας! ΩΣ ΕΔΩ!

Τώρα να ενημερωθούν με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων όλοι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες για αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη! Οργανώνουμε έκτακτες κινητοποιήσεις στις διοικήσεις των Ιδρυμάτων!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 10:30

Διεκδικούμε:

● Καμία σκέψη για επέκταση των διδάκτρων! Να καταργηθούν τα δίδακτρα σε όλα τα μεταπτυχιακά!

● Να καταργηθεί ο νέος νόμος-πλαίσιο και όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως ο νόμος Γαβρόγλου που επέκτεινε τα δίδακτρα σε πάνω από 280 μεταπτυχιακά.

● Δωρεάν σπουδές για όλους, δωρεάν συγγράμματα, αναλώσιμα, φοιτητική μέριμνα.   

Comments are closed.