Και τώρα… φοιτητές!Καλή αρχή με το κεφάλι ψηλά!

Μετά από τόσους μήνες κούρασης και άγχους τα καταφέρατε και ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή σας. Ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή αρχή. Τώρα ξεκινάει ένα νέο ταξίδι, θα αποκτήσετε νέες εμπειρίες!

Για αυτό το στόχο, χρειάστηκε να ξεπεράσετε πολλά εμπόδια και να βάλετε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την προετοιμασία σας. Ειδικά φέτος είχατε επιπλέον δυσκολίες, με τα ευτράπελα της τράπεζας θεμάτων αλλά και το έξτρα άγχος που προκαλεί η απαράδεκτη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής που ακόμα μια φορά απέκλεισε χιλιάδες συνυποψηφίους σας.

Σε αυτό το ταξίδι έχετε στις αποσκευές σας την εμπειρία σας ως μαθητές. Αν μπορούσαμε να σας δώσουμε μια συμβολή θα ήταν η εξής: Η μόρφωση, η γνώση, αυτά που αναζητούμε στη ζωή μας και η ίδια η ζωή κατακτιέται με αγώνα, δεν χαρίζεται. Κατακτιέται με τον αγώνα για αυτά που έχουμε ανάγκη, για τα δικαιώματα μας. Κατακτιέται όταν η ατομική προσπάθεια συναντάει τη συλλογική!

Σε αυτή την αρχή σας είναι λογικό να έχετε πολλές απορίες, να μην γνωρίζετε πολλά. Να ξέρετε πως δεν είστε μόνοι σας. Στα πανεπιστήμια υπάρχουν Φοιτητικοί Σύλλογοι που είμαστε όλοι μέλη τους για όλα όσα αφορούν τις σπουδές και τη φοιτητική ζωή. Για όλα τα θέματα που σας απασχολούν μπορείτε να έρθετε σε επαφή με τους συμφοιτητές σας Προέδρους των αντίστοιχων Φοιτητικών Συλλόγων των τμημάτων που εισαχθήκατε, στα δημοσιευμένα τηλέφωνα που θα βρείτε στη σελίδα “Φοιτητές Μαζί” αλλά και σε ορισμένες ιστοσελίδες των ιδρυμάτων.

Ήδη παίρνουμε σημαντικές πρωτοβουλίες για το ζήτημα της αναζήτησης φοιτητικής στέγης και καλούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να πάρουν άμεσα μέτρα για τη στήριξη των πρωτοετών φοιτητών!

Διεκδικούμε μεταξύ άλλων: Να ανοίξουν από τις αρχές Αυγούστου οι αιτήσεις για τις εστίες, έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι εισδοχές πριν τις αρχές του εξαμήνου. Όλοι οι φοιτητές που κάνουν αίτηση για δωμάτιο να εξασφαλίσουν τρόπο διαμονής στην πόλη σπουδών τους είτε στην φοιτητική εστία, είτε  με την ενοικίαση από το ίδρυμα  ξενοδοχείων και δωματίων για να καλυφθούν οι ανάγκες. Παράλληλα προτάσσουμε την ανάγκη γενναίας αύξησης του στεγαστικού επιδόματος στα 400€ το μήνα για όλους τους φοιτητές που νοικιάζουν, υπολογίζοντας τα στοιχεία που δημοσιεύονται για τις αυξήσεις στις τιμές των ενοικίων.

Καλή αρχή λοιπόν!

Καλωσορίσατε στα Πανεπιστήμια!

Καλωσορίσατε στους Φοιτητικούς σας Συλλόγους!

Comments are closed.