Παρέμβαση των Φ.Σ. της Αθήνας στη συναυλία του Λεξ στο ΟΑΚΑ – «Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο».

Σε ακόμα μία σημαντική παρέμβαση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης και καταδίκης του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ που σπέρνει τον όλεθρο στην περιοχή προχώρησαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας, το Σάββατο, σε μεγάλη συναυλία του Λεξ στο ΟΑΚΑ καταδικάζοντας για ακόμη μια φορά την εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι των φοιτητικών συλλόγων ύψωσαν πριν την έναρξη της συναυλίας σημαίες της Παλαιστίνης και πανό που ανέγραφε: «Έξω η Ελλάδα από τον πόλεμο! Να κλείσουν οι βάσεις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ! Καμία συνεργασία των πανεπιστημίων με τους δολοφόνους – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα ξεχωριστές παρεμβάσεις των φοιτητικών συλλόγων σε συναυλίες σε όλη την χώρα, απαιτώντας την απεμπλοκή της χώρας από τον πόλεμο, δυναμώνοντας την αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, μετατρέποντάς τες σε μεγάλες διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν τις πολύμορφες δράσεις απαιτώντας:

· Καμία στήριξη – καμία συνεργασία με το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ! Να σταματήσει άμεσα κάθεστρατιωτική, πολιτική και οικονομική σχέση μαζί του.

· Να σταματήσει τώρα η απαράδεκτη επιχείρηση που στόχο έχει την κατοχή της Λωρίδας της Γάζας

· Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ

· Καμία συνεργασία ελληνικού Πανεπιστημίου με το ΝΑΤΟ, το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και εταιρίες που στηρίζουν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Δεν ανεχόμαστε η έρευνα, οι πόροι και οι υποδομές των Πανεπιστημίων μας να αξιοποιούνται για τα πολεμικά σχέδια του κράτους – δολοφόνου του Ισραήλ!».

Back To Top
elGreek