Απεργία 17/12/2009 Κάλεσμα στους εργαζόμενους φοιτητές και σπουδαστες

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ

Η πλειοψηφία των φοιτητών και σπουδαστών σήμερα είμαστε παιδιά εργατικών και λαϊκών οικογενειών και καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίσουμε την επίθεση του κεφαλαίου στο σύνολο της ζωής μας.

Σήμερα με πρόσχημα την κρίση, τα κόμματα του κεφαλαίου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ προπαγανδίζουν τη συναίνεση εργαζόμενων και εργοδοτών, μας καλούν σε διάλογο για να παζαρέψουμε τι άλλο θα χάσουμε. Μαζί με τους πρόθυμους του ΣΥΡΙΖΑ υπερασπίζονται την ανταγωνιστικότητα και την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Από κοινού οι εργοδότες μαζί  με την ΓΣΕΕ μας καλούν  να σφίξουμε ακόμη περισσότερο το ζωνάρι.

Η πραγματικότητα για τους γονείς μας και για μας που είμαστε εργαζόμενοι σπουδαστές και φοιτητές γίνεται κάθε μέρα όλο και πιο δύσκολη. Η εκ περιτροπής και ανασφάλιστη εργασία, η τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα για το μέλλον μας, οι απολύσεις  είναι αυτά που πρέπει κάθε μέρα να αντιμετωπίσουμε μαζί με τις δυσκολίες στις σπουδές μας.  Αυτά είναι τα αποτελέσματα της επίθεσης που εξαπολύει το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα της πλουτοκρατίας  απέναντί μας.

Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι σπουδαστές δεν δουλεύουμε από χόμπι!

Το 65% των σπουδαστών στα ΤΕΙ και το 45%  των φοιτητών στα ΑΕΙ αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε παράλληλα με τις σπουδές μας για να καλύψουμε το μεγάλο κόστος σπουδών, για να συμβάλλουμε στο οικογενειακό εισόδημα. Αυτό το γεγονός αντικειμενικά δυσκολεύει τις σπουδές μας, αρκετοί αδυνατούν να αντεπεξέλθουν και παρατούν τις σχολές, ειδικά τώρα που το πτυχίο δεν εξασφαλίζει δουλειά.

Μέσα από όλη αυτή την κατάσταση και την υποβάθμιση των σπουδών μας θέλουν να δημιουργήσουν φοιτητές και σπουδαστές λάστιχο που αύριο θα αποτελούν φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό χωρίς ολοκληρωμένες γνώσεις και δικαιώματα, έρμαιο στα χέρια του μεγάλου κεφαλαίου. Τα στοιχεία δείχνουν τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μετά τις σπουδές μας: 84.200 άνεργοι απόφοιτοι ΤΕΙ, 52.700 άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ, 7.400 άνεργοι με μεταπτυχιακό.

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτή η πραγματικότητα δεν αλλάζει κι ότι πρέπει να συναινέσουμε. Όμως τα όνειρα μας δεν χωράνε στο μέλλον που μας φτιάχνουν.

Να μη γίνουμε η γενιά χωρίς δικαιώματα

Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να έχουμε για τον στημένο διάλογο που γίνεται για να  πετσοκόψουν κι άλλο τα δικαιώματα των σημερινών και αυριανών εργαζόμενων.

Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας και συμβάλουμε με την δράση στον χώρο δουλειάς για την επιτυχία της απεργίας που έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ στις 17 / 12.  Όλοι στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00 π.μ.

Διεκδικούμε:

Πλήρη και σταθερή εργασία με δικαιώματα για όλους τους απόφοιτους στο αντικείμενο των σπουδών τους.

Σταθερή εργασία με 7ωρο , 5νθήμερο, 35ωρο και  μισθό που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες διαβίωσης, κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων. Καμία απόλυση λόγω της κρίσης.

Όχι στο διάλογο απάτη που για άλλη μια φορά στήνουν η κυβέρνηση, τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, οι ξεπουλημένες και συμβιβασμένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων σπουδαστών, 6ωρο με αποδοχές 8ώρου, άδεια με αποδοχές την περίοδο της εξεταστικής.

Καθολική δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση. Κανένας νέος ανασφάλιστος, να μην περάσει το κόστος ασφάλισης στις πλάτες μας, όχι στην ιδιωτική ασφάλιση, δε θα γίνουμε η γενιά της ανασφάλιστης εργασίας. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα – Ρέππα-Πετραλιά.

Μέτρα προστασίας των άνεργων πτυχιούχων, επιδότηση στα 80% του βασικού μισθού, χωρίς καμιά προϋπόθεση από την πρώτη μέρα ανεργίας. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και βιβλιάριο ασθενείας σε όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Comments are closed.