Πανσπουδαστικές Σφήνες 30/4/2010

Στις 19 Μάη μήνυμα απειθαρχίας και ανυπακοής

 

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί σε ψήφο ισχυροποίησης της Πανσπουδαστικής ΚΣ


Οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές που θα γίνουν στις 19 Μάη είναι μια ακόμα ευκαιρία για φοιτητές και σπουδαστές να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στην πολιτική του κεφαλαίου, απέναντι στα μέτρα κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, τις συνέπειες των οποίων τις βιώνουν τόσο στην τσέπη τους, στο εισόδημα της λαϊκής οικογένειας, στον ενταφιασμό δικαιωμάτων τους για το μέλλον, όσο και στις σπουδές τους.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), που όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή για την κινητοποίηση φοιτητών – σπουδαστών, καλεί στις 19 Μάη να ψηφίσουν Πανσπουδαστική ΚΣ για να στείλουν και μέσα από τις κάλπες το μήνυμα: «Δε θα γίνουμε εμείς δούλοι του 21ου αιώνα»!

Σ' αυτό το πνεύμα οι δυνάμεις του ΜΑΣ εξορμούν στις σχολές καθημερινά, δίνοντας παλικαρίσια τη μια μετά την άλλη τις απεργιακές μάχες, ενημερώνοντας με πλήθος υλικών φοιτητές και σπουδαστές, επιμένοντας για τον προσανατολισμό που θα πρέπει να έχει το κίνημα κόντρα σε όλες τις άλλες δυνάμεις που είτε δικαιολογούν τα μέτρα είτε τα αφορίζουν ως …εισαγόμενα από την «κακιά Γερμανία» και το «κακό ΔΝΤ», συμβάλλοντας έτσι στην προπαγάνδα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ότι τάχα πρέπει με εθνική ομοψυχία όλος ο λαός να υποταχθεί για να ξεπεράσει το κεφάλαιο την κρίση του και να απαλλαγεί η χώρα από την κηδεμονία…

Ειδικά για την ενεργοποίηση του μηχανισμού δανεισμού, το ΜΑΣ σε ανακοίνωσή του επισήμανε στους φοιτητές – σπουδαστές:

«Η προσφυγή της κυβέρνησης στο μηχανισμό "στήριξης" ΕΕ – ΔΝΤ ήταν προσχεδιασμένη! Είναι επιλογή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της ελληνικής πλουτοκρατίας! Μην πιστεύεις τα ψέματα που σου λένε!

Τα λαϊκά στρώματα στη χώρα μας δεν τα πνίγει η θηλιά της οικονομικής κρίσης, αλλά η θηλιά των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση για να βγούμε δήθεν από την κρίση. Στην πραγματικότητα για να ενισχύσει την κερδοφορία της πλουτοκρατίας».

Την ίδια στιγμή εξελίσσεται και η επίθεση στην Παιδεία που προετοιμάζει τις εργασιακές σχέσεις του αύριο, αποσυνδέοντας πλήρως το πτυχίο από το επάγγελμα. Το ΜΑΣ πήρε από την πρώτη στιγμή θέση και ενημέρωσε τους σπουδαστές για τις συνέπειες που θα έχουν η αναγνώριση των κολεγίων, τα σχέδια για τη διά βίου μάθηση και το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων. Παράλληλα, μπήκε στην πρώτη γραμμή της οργάνωσης κινητοποιήσεων μέσα στις σχολές για τα ζητήματα της φοιτητικής μέριμνας, των συγγραμμάτων, κόντρα στην εμπορευματοποίηση υπηρεσιών των ιδρυμάτων κ.ά.

Το ΜΑΣ λέει σε φοιτητές και σπουδαστές: «Διέξοδος υπάρχει! Απαιτεί την πλήρη σύγκρουση του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, πλάι στο ταξικό εργατικό, με την καρδιά της πολιτικής της ΕΕ και των κομμάτων του ευρομονόδρομου.

Βγάλε συμπέρασμα από τα νέα μέτρα! Στις 19 Μάη στείλε μήνυμα απειθαρχίας και ανυπακοής! Αλλαξε τους συσχετισμούς»!

Comments are closed.