ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ

Για την απεργία της 5ης Μάη

Τα Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών εκφράζει τα συλλυπητήρια του στις τρεις οικογένειες, που οι άνθρωποί τους έπεσαν θύματα μιας καλοστημένης προβοκάτσιας τη μέρα που πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων χρόνων.

Οι σπουδαστές με τη συγκροτημένη και περιφρουρημένη πορεία τους έδωσαν άμεση απάντηση, στο πλευρό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, στην οργανωμένη προβοκάτσια που στήθηκε για να μας τρομοκρατήσει, για να σπιλωθεί η έννοια του αγώνα, για να μείνουμε κλεισμένοι στο καβούκι μας.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα, χαιρετίζει τη συμμετοχή χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στα ογκώδη και γεμάτα παλμό μπλοκ των επιτροπών αγώνα των σχολών. Ιδιαίτερο χαιρετισμό απευθύνει στους χιλιάδες σπουδαστές που για άλλη μια φορά αντίκρισαν παλικαρίσια την εργοδοσία και απείργησαν.

Οι σπουδαστές στο πλευρό του ταξικού εργατικού κινήματος έδωσαν περήφανη απάντηση στην αντιλαϊκή θύελλα που σαρώνει τα δικαιώματά μας για μόρφωση, για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια.

Δε θα τους περάσει, ξέρουμε ποιοι κρύβονται πίσω από τέτοιους σχεδιασμούς, ποιοι ωφελούνται. Μπορεί να έχουμε μικρή φυσική ηλικία αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στη μακρόχρονη πείρα του λαϊκού κινήματος.

Το μήνυμα έχει σταλεί και πρέπει να φτάσει σε κάθε αμφιθέατρο, σε κάθε έτος και εξάμηνο, σε κάθε εργαστήριο: απορρίπτουμε τα διλήμματα που θέτουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας και οι εκπρόσωποί τους στις σχολές. Δεν τους φοβόμαστε. Δείχνουμε ανυπακοή. Ξεσηκωνόμαστε! Συνεχίζουμε με συλλαλητήρια μαζί με το

ΠΑΜΕ την Πέμπτη 6 Μάη σε κάθε πόλη.

Καλούμε σε ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίηση του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, καλούμε τους φοιτητές και τους σπουδαστές στις 19 Μάη να αξιοποιήσουν τις εκλογές και να στείλουν μήνυμα ανυπακοής και αντεπίθεσης με υπερψήφιση της Πανσπουδαστικής Κ .Σ.

 

Φωτογραφίες από τη Μεγαλειώδη Απεργιακή συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στο Σύνταγμα στις 5/5/2010

Comments are closed.