Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών


  Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών

Οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών χαιρετίζουν τους ναυτεργάτες απεργούς που παλικαρίσια κράτησαν χθες τα πλοία δεμένα στο λιμάνι. Αποτελεί πρόκληση κατά των ναυτεργατών αλλά και συνολικά κατά των εργαζομένων και της νεολαίας, η βρόμικη επίθεση που δέχονται από το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα ΜΜΕ που ελέγχουν και τα δικαστήρια.

Τώρα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ο ρόλος όλων αυτών που έλεγαν ότι δεν χρειάζεται πάλη ενάντια στο μνημόνιο γιατί το δίκιο μας θα το βρούμε στα δικαστήρια!!!

 

Στέλνουμε μήνυμα σε όλους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους που ένα χρόνο τώρα ρίχνουν λάσπη στους αγώνες των ναυτεργατών και λένε πως «στο λιμάνι τα πλοία δεν υπάρχουν ναυτεργάτες αλλά τα παιδιά με τα κοντά παντελονάκια» ότι το ΜΑΣ ήταν, είναι και θα είναι πλάι στους ναυτεργάτες, στους καταπέλτες των πλοίων, πλάι σε κάθε εργαζόμενο που περιφρουρεί την απεργία του, πλάι στους γονείς του που παλεύουν. Εκεί είναι η θέση και κάθε σπουδαστή που εργάζεται που προέρχεται από λαϊκή οικογένεια, που βιώνει στο πετσί του την βαρβαρότητα των μέτρων που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ΕΕ το ΔΝΤ το ΛΑΟΣ και την ενεργή στήριξη της ΝΔ.

 

Στέλνουμε μήνυμα όμως και στους μεγαλοκαθηγητάδες που βρήκαν ευκαιρία και ξεσάλλωσαν βάζοντας σε τουλάχιστον 4 σχολές θέματα στην εξεταστική όπως «ποιος φταίει που είναι κλειστό το λιμάνι και πλήττεται ο τουρισμός», «ποιος είναι ο εχθρός του κράτους», «πως πλήττεται η οικονομία από τις απεργίες» και άλλα τέτοια…

 

Το ΜΑΣ καλεί όλους τους σπουδαστές να εκφράσουν πιο αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους ακόμα και μέσα από την κόλλα της εξεταστικής στους εργαζόμενους και στα ταξικά σωματεία που δέχονται τη λυσσαλέα επίθεση  εφοπλιστών-μεγαλοξενοδόχων-κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων και μηχανισμών που τους υπηρετούν.

 

Ψηλά το κεφάλι! Δεν θα μας γονατίσουν! Δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!

 

30-6-2010

Comments are closed.