23 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

23 ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

Όλοι στις απεργιακές φρουρές στους χώρους δουλειάς,

Όλοι με τα μπλοκ του ΜΑΣ, προσυγκέντρωση 9.30 στα Χαυτεία!

Δεν θα μας γονατίσετε!

 

Συνάδελφε-συναδέλφισσα,

 

Τώρα δεν χωράνε μεγάλα λόγια ούτε είναι καιρός για κλάψες και μοιρολατρία. Κανένας δεν πρέπει να σκύψει το κεφάλι στα βάρβαρα μέτρα ΠΑΣΟΚ-ΕΕ-ΔΝΤ.

Οι εργαζόμενοι φοιτητές που δουλεύουν «μαύρα» στο εμπόριο, τις τηλεπικοινωνίες, τον επισιτισμό, στον ΟΤΕ και τις νέες τεχνολογίες, στις οικοδομές, οι φοιτητές που κάνουν πρακτική άσκηση για ένα κομμάτι ψωμί, που κάνουν μεροκάματο τα Σαββατοκύριακα στη δουλειά των γονιών τους, που προέρχονται από τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να διαλέξουν μετερίζι.

Η κατάσταση θα σκουρύνει ακόμα και για αυτούς που νομίζουν ότι έχουν πιάσει την καλή, έρχεται εργασιακός μεσαίωνας.

Μπαίνουμε στην πάλη με το ΜΑΣ και τις επιτροπές αγώνα. Με το πλαίσιο και τη γραμμή του. Με τους φυσικούς μας συμμάχους, με το ΠΑΜΕ. Αυτά είναι τα δικά μας όπλα.

 

Το νέο αντιλαϊκό έκτρωμα του ΠΑΣΟΚ

είναι ταφόπλακα για το μέλλον μας!

Τα μέτρα – λαιμητόμος οδηγούν:

  Να έχουμε πρώτο μισθό 592 € μεικτά. Αυτό θα λειτουργήσει σαν μοχλός πίεσης για τη συμπίεση των μισθών σε όλα τα επίπεδα.

  Σε κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών. Ότι ακριβώς θέλουν τα μονοπώλια. Οι εργοδότες θα δίνουν όσα θέλουν, όποτε θέλουν.

  Στην αύξηση των ορίων απολύσεων από 2% σε 5%

  Στη μείωση των αποζημιώσεων κατά 50%.

  Νέους πακτωλούς ενισχύσεων στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω του ΟΑΕΔ, από εκεί που δεν υπήρχε σάλιο, σύμφωνα με τον υπ. Εργασίας, Α. Λοβέρδο.

Στη δημιουργία φάμπρικας παραγωγής φθηνής παιδικής εργασίας που την ονομάζουν "μαθητεία". 15χρονα και 17χρονα παιδιά να δουλεύουν για 400 και 500 € ανασφάλιστα, ασκώντας παράλληλα και πίεση σε παλαιότερους εργαζόμενους για να συμπιεστούν οι μισθοί και τα δικαιώματά τους.

  Στην καθιέρωση συντάξεων πείνας 200 – 500 ευρώ. Στην πραγματικότητα μας οδηγούν σε δουλειά πάνω από τα 70 χρόνια.

  Στην κατάργηση των όποιων δωρεάν παροχών σε φάρμακα και Υγεία.

 

Δεν είναι ανίκητοι! Φοβούνται την οργανωμένη απάντηση απέναντι τους!

Γι αυτό κάνουν τα πάντα για να μην ξεσηκωθείς.

Ο λαός, η νεολαία δεν έχουν καμία ευθύνη για τα χρέη και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι πολιτικές των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ με την στήριξη των κομμάτων του ευρωμονοδρομου. Έτσι και αλλιώς μόνο εμείς και οι οικογένειες μας δουλεύουν και παράγουν πλούτο. Οι κηφύνες, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι επιχειρηματίες που διδάσκουν και σουλατσάρουν στις σχολές δεν δούλεψαν ποτέ τους και θέλουν να μας κάνουν σα τα μούτρα τους.

Τώρα σχεδιάζουν να βάλουν κάποιους στη φυλακή για να εκτονώσουν την οργή μας, για να συνεχίζουν να σε κλέβουν και να τους λες κι ευχαριστώ. Η πλουτοκρατία και τα παπαγαλάκια της, σου στήνουν παγίδα, για να σε ξεγελάσουν και να σε φέρουν πάλι στα νερά τους, να κερδίσουν ξανά χρόνο. Η εκτέλεση των δικαιωμάτων μας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο. Η νόμιμη κλεψιά του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, οι γονείς μας.

Θυσιάζουν κάποια χρυσόψαρα για να συνεχίσουν να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι καρχαρίες. Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο. Λες κι αν βάλουν πέντε δέκα υπουργούς στη φυλακή, θα αυξηθούν τα μεροκάματα κι οι συντάξεις!

 

Καμία εμπιστοσύνη στους φιλοεργοδοτικούς εργατοπατέρες  ΓΣΕΕ –ΑΔΕΔΥ!

Σκάβουν το λάκκο στους νέους και αυριανούς εργαζόμενους!

 

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) ακόμη και τώρα μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα! Οι πομπές τους αναδεικνύουν το ρόλο τους!

  Στην ανακοίνωση της για το ΠΔ καλεί «την πολιτεία να εγγυηθεί την ανάκαμψη και την ανάπτυξη με όρους ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, να ανακαλέσει όλα τα μέτρα που έχει λάβει… που επιβλήθηκαν μονομερώς» σε βάρος των εργαζομένων, σύμφωνα με το μνημόνιο.

  Μιλούν για ανάπτυξη με όρους ισότητας μεταξύ κεφαλαίου και εργατών. Με τα κυβερνητικά μέτρα δε διαφωνεί επειδή είναι αντεργατικά, αλλά μονομερή σε βάρος των εργαζομένων, λες και θα μπορούσε να μην είναι, όταν και σε περιόδους ανάπτυξης, και όχι τώρα με την κρίση, μονομερή ήταν τα αντεργατικά μέτρα.

  Διαφωνεί με το Εργασιακό, όχι γιατί τσακίζει τους εργάτες, αλλά γιατί δεν ενισχύει την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή τον καπιταλισμό!

  Ζητούσε στήριξη των συνδικάτων στην κυβέρνηση κόντρα στους κερδοσκόπους, που στηρίζει η κυβέρνηση.

  Δε θέλει απεργίες σε συνθήκες κρίσης, έκανε συντεταγμένη απεργοσπασία στις 17/12 και στις 5/5. Έβγαλε τις απεργίες παράνομες πριν τα δικαστήρια. Αν αποφάσισε κάποιες το έκανε υπό την πίεση του ΠΑΜΕ.

  Έκανε «κοινωνικό συμβόλαιο» με τον ΣΕΒ για την έξοδο από την κρίση, με τα «11 σημεία σύγκλησης» πάνω στα οποία πάτησε και το μνημόνιο.

 

Προσπερνάμε τους εκπροσώπους

της αντιλαϊκής πολιτικής στις σχολές!

 

·   Οι μεγαλοκαθηγηταδες και οι Σύγκλητοι που διδάσκουν την υποταγή, ότι «πρόοδος» είναι να μην πάρουν οι γονείς μας σύνταξη ότι πρέπει να δουλεύουμε μέχρι το θάνατο, που πριν δίδασκαν την αειφόρο ανάπτυξη και τώρα την αναγκαιότητα των μέτρων. Στη Θεσσαλονίκη μέσα σε αυτές τις συνθήκες έκοψαν τη σίτιση και κατήργησαν τα συγγράμματα, αλλού όπως στην Πελοπόννησο αλλάζουν πόλεις και ονόματα στις σχολές για να γίνουν πιο ανταγωνιστικές στην πιάτσα και το πεζοδρόμιο της αγοράς. Στο ΕΜΠ έλεγαν ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και σωστά.

·   Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, (ΠΑΣΠ ΔΑΠ) που σε αγαστή σύμπνοια υπερασπίζονται με κάθε τρόπο την πολιτική των κομμάτων τους, που λένε ότι δεν μας ενδιαφέρουν οι εξελίξεις γιατί είμαστε «νέοι» άνθρωποι, ότι θα είμαστε η γενιά που δήθεν «θα νοικοκυρέψει τον τόπο». Έχουν ενεργό ρόλο για να είμαστε η γενιά χωρίς δικαιώματα.

·   Οι ξεφωνημένες φιλοΠΑΣΟΚικές ομάδες ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ/ΚΟΕ-ΕΑΑΚ, που στήνουν τις συγκεντρώσεις στους εργατοπατέρες φιλοεργοδοτικούς των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Μιλάνε για νέα κατοχή από την τρόικα και σπέρνουν αυταπάτες για το ρόλο κυβέρνησης-ΕΕ. Λένε ότι το ζήτημα θα λυθεί εάν κρατικοποιηθούν 3-4 τράπεζες ή ελαν αναδιαπραγματευτούμε το χρέος (δηλαδή πότε και πόσο θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι). Καλλιεργούν τη συντεχνία και τη διάσπαση και κρύβουν τον εργασιακό μεσαίωνα που ακολουθεί πίσω από κορώνες για την «αξία» του πτυχίου.

 

Απαιτούμε:

·  Παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν για όλους.

·  Να καταργηθούν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τώρα! Καμιά περικοπή μισθών – συντάξεων, καμία αύξηση στους φόρους στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

·  Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, 7ωρο 5ημερο 35ωρο.

·  Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά.

·  Κανένας φοιτητής και σπουδαστής να μην είναι υποχρεωμένος να δουλέψει για να τα βγάλει πέρα με τα έξοδα των σπουδών του. Σίτιση, στέγαση , συγγράμματα, μετακινήσεις, δωρεάν χωρίς προϋποθέσεις.

·  Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών και σπουδαστών. 6ωρη-5ήμερη εργασία με αποδοχές πλήρους ωραρίου. Άδεια με αποδοχές την περίοδο των εξεταστικών

Comments are closed.