Δελτίο τύπου του ΜΑΣ για τη Σύνοδο των Πρυτάνεων

Δελτίο τύπου του ΜΑΣ

Χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες σπουδαστές και φοιτητές, από δεκάδες επιτροπές αγώνα απ’ όλη την Κρήτη που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών με αφορμή τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, ενάντια στο μνημόνιο της παιδείας, ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και στο νέο νόμο – πλαίσιο. Η μαζικότητα της κινητοποίησης αποτελεί παρακαταθήκη για το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα στο νησί, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η συσπείρωση στις γραμμές του Μ.Α.Σ., της αντιμονοπωλιακής συσπείρωσης στα ΤΕΙ και τα πανεπιστήμια  δυναμώνει. Η κινητοποίηση αυτή, που ξεκίνησε από το λιμάνι και πραγματοποιήθηκε στους δρόμους της πόλης του Ρεθύμνου,  αγκαλιάστηκε από τους Ρεθεμνιώτες.

Καταγγέλλουμε τις δυνάμεις κρατικής καταστολής που εδώ και μέρες, μαζί με όλα τα Μέσα Ενημέρωσης, καλλιεργούσαν κλίμα τρομοκρατίας, κάτι που εκφράστηκε και το Σάββατο στα Μυσσίρια.

Αποκαλύφθηκε παράλληλα για πολλοστή φορά το παιχνιδάκι του πετροπόλεμου και των σπασιμάτων που στήθηκε στους δρόμους των Περιβολίων και των Μυσσιρίων, από τα μπλοκ της πορείας που συνδιοργάνωσαν η ΠΑΣΠ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα ΕΑΑΚ, μαζί με μεγαλοκαθηγητάδες. Κινητοποίηση που όπως είχαμε καταγγείλει εδώ και μέρες οργανώθηκε από το ΠΑΣΟΚ ενάντια στο …ΠΑΣΟΚ(!!!). Οι δυνάμεις της ΠΑΣΠ για να θολώσουν τα νερά, έκαναν προσπάθεια να εμφανιστούν ως δύναμη αγωνιστική. Ποτέ δεν υπήρξαν στο αγώνα και ούτε πρόκειται, γιατί είναι κομμάτι ενός αστικού κόμματος.

Κάνουν ότι μπορούν και οι δυνάμεις των ΣΥΡΙΖΑ – ΕΑΑΚ  για να μην εκφραστεί η αγανάκτηση και η οργή των νέων ανθρώπων απ’ τη βαρβαρότητα που ζουν.  Κάνουν ό,τι μπορούν για να αθωώσουν το ΠΑΣΟΚ και την πολιτική του, για να βγάλουν λάδι τη σοσιαλδημοκρατία.

Καλούμε τα λαϊκά παιδιά που υποφέρουν, που οι γονείς τους κάνουν δυο και τρεις δουλειές για να τους σπουδάσουν, ιδιαίτερα αυτά τα παιδιά που παραμένουν εγκλωβισμένα στην ΠΑΣΠ αλλά και που μπερδεύονται στα δίχτυα των ψευτοεπαναστατών, να βγάλουν συμπεράσματα. Να αποχωρήσουν από την ΠΑΣΠ και το ΠΑΣΟΚ, να γυρίσουν την πλάτη  στους «αριστερούς» των σαλονιών και των γραφείων των μεγαλοκαθηγητάδων. Έχουν αποκούμπι τις δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Τους καλούμε εδώ, μαζί μας, να συναντηθούμε στο δρόμο της πάλης. Έχουν αποκούμπι γιατί εδώ η αγανάκτησή τους γίνεται δύναμη στον αγώνα για την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δυναμώνουμε την πάλη, για να αποκρουστούν τα αντιλαϊκά μέτρα και στην παιδεία. Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών και των θυσιών που χρειάζονται αλλά που είναι ασύγκριτες με αυτές που κάνουμε για την κερδοφορία των επιχειρήσεων. Καλούμε τα παιδιά των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων, τα εργατόπαιδα που δουλεύουν για να σπουδάσουν, να πάνε να ψηφίσουν και να ρίξουν με φανατισμό στην κάλπη στις 7 Νοέμβρη τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης. Να κάνουν ένα βήμα ώστε η οργή να γίνει συνειδητή δύναμη που θα φέρει στο προσκήνιο τις μεγάλες αλλαγές στην παιδεία, την κοινωνία, την οικονομία.

Comments are closed.