ΚΙ ΑΛΛΟΙ 250 ΕΣΤΙΑΚΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΙ ΑΛΛΟΙ 250 ΕΣΤΙΑΚΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

 

Χθες, 10/11 στην Εστία του Ε.Κ.ΠΑ. συνεδρίασε η εφορία της Εστίας για να παραδοθούν τα νέα δωμάτια. Ενώ φέτος λόγω και της κρίσης, που τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες, έχουν εκτοξευτεί οι αιτήσεις στις 423, οι διαθέσιμες θέσεις ήταν μόλις 170. Μάλιστα σαν διαθέσιμα δωμάτια για φοιτητές παρουσιάζονται και οι κοινόχρηστες κουζίνες! Προφανώς οι άνθρωποι του Υπουργείου του ΠΑΣΟΚ και η ορισμένη από το ΠΑΣΟΚ διοίκηση του Ε.Ι.Ν. πιστεύουν ότι τα παιδιά που οι οικογένειές τους δεν τα βγάζουν πέρα μπορούν να μένουν ακόμα και σε κουζίνες, τουαλέτες και ό,τι άλλο βάλει ο νους τους!

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι δυνάμεις τους μέσα στις σχολές ΠΑΣΠ-ΔΑΠ, θέλουν να ξεμπερδεύουν με ό,τι έχει απομείνει από τη δημόσια δωρεάν Παιδεία. Γι’ αυτό γκρεμίζουν τη δωρεάν σίτιση και τη δωρεάν στέγαση. Απαξιώνουν τις Εστίες, τις αφήνουν ασυντήρητες να ρημάξουν προκειμένου να τις πουλήσουν σε ιδιώτες, να βάλουν νοίκια. Οι νεολαίες αυτών των κομμάτων παίζουν βρώμικο ρόλο όλα αυτά τα χρόνια, έχοντας στημένο ρουσφετολογικό μηχανισμό στις Εστίες, από κοινού με τις εκάστοτε διοικήσεις και το Ε.Ι.Ν.. Πατάνε στις ανάγκες των φτωχών φοιτητών για δωρεάν σίτιση και στέγαση για να εξαγοράζουν συνειδήσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι στην Κέρκυρα όπου η ΠΑΣΠ, ως «σύγχρονοι ταγματασφαλίτες» πέταξε έξω από τις Εστίες πάνω από 200 φοιτητές ή όπως στην Καλαμάτα την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη κινητοποίηση στις Εστίες, δέχθηκαν τραμπούκικη επίθεση μέλη του ΜΑΣ από μέλη της ΠΑΣΠ. Φυσικά δεν μας προκαλεί αίσθηση η στάση του συνοθυλεύματος ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ-ΕΑΑΚ-ΚΟΕ που δεν είναι τίποτα άλλο παρά κοινοί διαχειριστές της ελεεινής κατάστασης που υπάρχει στις Εστίες, έφτασαν στο σημείο να διαπραγματεύονται με τον πρόεδρο και τη γραμματέα της Εστίας για το ποια στοιχεία του εισοδήματος των φοιτητών μπορούν να παραποιηθούν προκειμένου κάποιοι φοιτητές να πάρουν δωμάτιο και κάποιοι άλλοι όχι….

Καλούμε όλους τους φοιτητές να οργανώσουν την πάλη τους, να ξεσηκωθούν ώστε να μην πληρώσει τίποτα η λαϊκή οικογένεια, οι σπουδές να είναι για όλους δωρεάν.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Όλοι οι φοιτητές να έχουν δωμάτιο.

  Άμεση ανέγερση νέων Εστιών, δημόσια και δωρεάν.

ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΣΙΤΙΣΗ-ΣΤΕΓΑΣΗ-ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ-ΒΙΒΛΙΑ-ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ-ΔΙΔΑΚΤΡΑ! Εστιατόρια, κυλικεία στην ευθύνη του κράτους και όχι των ιδιωτών.

Μηνιαίο επίδομα ενοικίου και σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές και τους σπουδαστές που είναι από άλλες πόλεις και που το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 40.000€ ετησίως, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων.

Δήμευση εκκλησιαστικής περιουσίας, εγκαταλελειμμένων ξενοδοχείων και αξιοποίηση της περιουσίας των πανεπιστημίων που αξιοποιείται για επιχειρηματικούς σκοπούς προκειμένου να ανεγερθούν νέες εστίες. Άμεση ανέγερση νέων εστιών, επισκευή και ανακαίνιση όλων των παλιών με κρατική δαπάνη.

 

Comments are closed.